Sari la conținut

Ghid anti-DNA pentru candidații PSD

PSD a pierdut în mai puțin de două săptămâni doi candidați forte la alegerile locale: cel pe care îl susținea pentru Primăria Sectorului 2, Neculai Onțanu, dar și pe Lia Olguța Vasilescu, cea pe care o susținea pentru primăria Craiovei. De aceea, partidul vrea acum să îi învețe pe candidați cum să se comporte în campania electorală ca să nu mai ajungă în vizorul procurorilor DNA.

Președintele PSD recunoaşte că primarii social-democraţi încep să fie îngrijoraţi. În ajutorul lor ar trebui să vină noul ghid, care să le explice, printre altele, cum să își finanțeze campania fără să încalce legea.

„Bun nu trebuie să mai discutăm despre faptul că nu mai trebuie să ia mită sau nu trebuie să ia bani, sau nu trebuie să fure. Dar sunt interpretări la care nici un candidat până acum nu s-a gândit”, a spus Liviu Dragnea.

Legislația electorală ar urma să fie analizată chiar de săptămâna aceasta de juriștii social democrați.

În mod evident, procurorii gândesc altfel decât oamenii politici pentru că se ajunge la formule discutabile, cum a fost cazul Liei Olguța Vasilescu unde se vorbește de un beneficiu nepatrimonial constând în voturi sau în simpatii electorale, ceea ce e de domeniul absurdului”, a spus Șerban Nicolae, senator în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

La Sectorul 2, după arestarea lui Neculai Onţanu, PSD mizează pe Mihai Toader. Deja viceprimar, social democratul spune că nu se sperie de candidatură.

„Consider foarte benefic pentru noi, ca și candidați. Nu, din punctul meu de vedere, nu este o îngrijorare și am deplină încredere în colegii mei”, a declarat Mihai Toader.

Pe de altă parte, PSD ar dori aplicarea de urgenţă a unei directive europene. Documentul recomandă eliminarea cătușelor pentru suspecții din dosarele penale.

Citiți și: 
Cheamă-l pe Cristi!”. Sloganurile cu care candidații la locale încearcă să atragă voturi
Gabriela Firea: Cea mai mare dificultate va fi aceea de a nu considera că politica a devenit un sport extrem