Sari la conținut

Ion Călinoiu a votat alături de Victor Ponta, la altă secţie decât cea la care era arondat

Ion Călinoiu nu a fost, însă, sancţionat de reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean, care spun că nu este prevăzută în lege o astfel de sancţiuune. În schimb, conducerea BEJ a decis să nu mai fie lăsate şi alte persoane să voteze pe lista suplimentară.

Ion Călinoiu, candidatul PSD pentru funcţia de consilier judeţean: (De ce aţi făcut schimbarea asta cu secţia de vot?) După cum aţi văzut, toată familia este aici şi normal că trebuia să fiu aici. (Dar aţi anunţat o altă secţie de vot). Nu am anunţat eu, nu ştiu cine a anunţat, eu am anunţat ora. (Conform domiciliului aici trebuia să votaţi?) Da.

Ion Stănulescu, preşedintele BEJ Gorj: „Preşedinta secţiei, am înţeles de la dânsa, l-a îndrumat către secţia de votare respectivă. Domnul a insistat să voteze acolo şi mi-a explicat că datorită presiunii care era acolo asupra sa, presa şi asa mai departe, l-a lăsat să voteze, făcând menţiunea pe lista suplimentară. Din cartea de identitate rezultă că are domiciliul în strada Bujorului nr 10, care se află în Cartierul Primăverii, arondat secţiei de la liceul economic. Nu rezultă că s-a făcut vreo viză de flotant sau ceva care să aparţină de secţia nr 1”.