Sari la conținut

Klaus Iohannis, mesaj la startul campaniei electorale: „Faceți o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandaluri!”

Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost făcute joi, 5 mai, în ajunul startului campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

„Aceste alegeri sunt foarte importante, oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim. Uitați-vă bine la candidați, gândiți-vă dacă candidatul dvs preferat este integru, să nu fie certat cu legea, dacă este un bun gospodar, pentru că va trebui să răspundă de gospodărirea localității în care trăiți. Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate, uitaţi-vă la echipa de consilieri cu care vine, uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi, uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dumneavoastră, dacă vin cu soluţii”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele îi sfătuiește pe alegători să țină seama și de partidele din care provin candidații pe care îi votează, deoarece unele partide au început un proces de reformă, altele doar îl „mimează”.

„Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel. Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut și un apel la candidați: să vorbească cu oamenii, să le afle problemele și să le propună soluții, pe de o parte, și să evite scandalurile, pe de altă parte: „Iar candidaţilor le spun: faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral! Vorbiţi cu oamenii, aflaţi care sunt problemele lor, veniţi cu soluţii, faceţi o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii”.

Președintele a cerut, de asemenea, autorităților să organizeze alegerile „impecabil”.

La finalul discursului, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă la vot.

„Urmăriţi campania electorală, mergeţi la adunările electorale, întrebaţi candidatul dumneavoastră cum vede dezvoltarea localităţii, puneţi întrebări incomode, evaluaţi-l, iar la sfârşit, vă rog să mergeți la vot. Din patru în patru ani, destinul localităţii dumneavoastră este în votul dumneavoastră. Exercitaţi-vă acest drept!”, a spus președintele.