Sari la conținut

Motivul pentru care judecătorii au respins a doua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone / FOTO: AGERPRES

„Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Președintele Filialei Sector 4 București a partidului Puterii Umaniste (social-liberal), domnul Mititelu Cristinel Vlad, fiind aplicată ștampila Filialei sectorului 4 București a partidului, și nu de către Filiala Municipiului București condusă de domnul Alfred-Laurenţiu-Antonio Mihai, în calitatea sa de conducător al Filialei municipale care să își fi asumat în numele partidului propunerea de candidatură a intimatului”, se arată în motivarea judecătorilor.

Propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului expres prevăzută de lege”, a concluzionat instanța.

Judecătorii au admis, miercuri, contestaţiile depuse împotriva candidaturii la Primăria Sectorului 4 a lui Cristian Popescu Piedone. Este vorba despre contestaţiile depuse după ce fostul edil şi-a înscris la biroul electoral al doilea dosar de candidatură. Primul a fost anulat de instanţă din cauza suspiciunilor privind semnăturile pentru susţinerea candidaturii.

Decizia de ieri nu este definitivă. Cristian Popescu Piedone îşi joacă ultima carte pentru a prinde cursa pentru Primăria sectorului 4. Tribunalul Bucureşti judecă, astăzi, contestaţia făcută de fostul edil împotriva deciziei prin care Judecătoria Sectorului 4 i s-a interzis să candideze.