Sari la conținut

Nicușor Dan anunță că nu va accepta funcția de viceprimar

 

„Partidele politice de acum, cu care vom împărţi locurile din Consiliu, nu sunt în situaţia în care să facem alianţe cu ele. (...) Acesta e răspunsul pe care miile de oameni cu care ne-am văzut în săptămânile astea de campanie ni l-au spus pentru partidele care au guvernat în mod profund corupt Bucureştiul până acum", a explicat el. 

În ceea ce privește rezultatelor alegerilor, Nicușor Dan a spus că obţinerea de către USB, partid înfiinţat în urmă cu şase luni, a locului al doilea în preferinţele bucureştenilor reprezintă un rezultat bun. 

Totodată, potrivit exit-poll-urilor Uniunea Salvați Bucureștiul a câștigat Primăria Sectorului 1

De asemenea, Nicuşor Dan a atras atenţia asupra efectelor negative pe care le are desfăşurarea alegerilor într-un singur tur de scrutin și a ănvinuit PSD-PNL pentru acest lucru, 

„Dacă, aşa cum este democratic, am fi avut două tururi în loc de un tur de scrutin, am fi avut prima şansă să câştigăm Primăria Bucureştiului. Cine e de vină pentru asta? Blatul PSD-PNL. (...) Chestiunea fundamentală este alegeri în două tururi. O să vedem rezultatele pentru România, o să vedem rezultate care nu o să ne placă şi este, în mod evident, o chestiune nedemocratică, ca un om să câştige o primărie cu 25%. De obicei oamenii se mobilizează foarte mult între turul întâi şi turul doi. (...) În rest, noua lege a finanţării partidelor şi campaniilor a adus şi lucruri bune, dar din păcate şi o birocraţie excesivă", a precizat el. 

USB devine partid național

Un anunț important făcut de Nicușor Dan în această seară este că  USB, care va primi numele de Uniunea Salvaţi România şi va candida la alegerile parlamentare din toamnă, va discuta cu „toate formaţiunile politice noi adevărate, nu cele formate din vechi oameni politici, rebotezaţi în partide noi".

Partidul lui Nicușor Dan se extinde la nivel național și va candida la parlamentare

În acest sens, a oferit exemplul Partidului pentru Iaşi, dar a adăugat că există „multe nuclee din multe oraşe din România", cu care este posibilă colaborarea. 

Citiți și: 
Rezultate exit-poll. Nicușor Dan: „Nu vom face niciun compromis”
Gabriela Firea, primele declarații după exit poll-uri: Îi felicit pe bucureșteni, în această seară ei au câștigat 
Cătălin Predoiu, declarații fără liderii PNL: Dacă se confirmă rezultatele îmi dau demisia de la filiala PNL București