Sari la conținut
News Alert

Nicuşor Dan: Mă aşteptam la demisia ministrului Sănătăţii

M-aş fi aşteptat, în loc de această declaraţie care sună foarte pompos, aş fi aşteptat o demisie a ministrului Sănătăţii. Pentru că, pe scurt, a pus batista pe ţambal. A trebuit să vină o echipă de jurnalişti ca să facă o investigaţie şi Ministerul nu s-a dus, a pus să fie controlate aceste contracte de achiziţii şi calitatea substanţelor folosite de aceeaşi oameni care au controlat de ani de zile şi care au spus că totul e minunat. Când un minim semn de onestitate ar fi fost să chemi nişte experţi independenţi, să-i pui să facă prin sondaj nişte controale. Nu e posibil ca în rapoarte noi să părem că stăm cel mai bine din Europa la capitolul ăsta când toată lumea ştie ce-i în spitalele din România”, spuen Nicuşor Dan.

Candidatul USB adaugă că administraţiile locale, care nu au fostz până acum băgate în seamă în scandalul diluanţilor, sunt în mare parte responsabile pentru ceea ce se întâmplă în spitalele din România: „Primăria administrează 36 de spitale. Ele sunt în administrarea ei. Modul în care aceste spitale achiziţionează, în cazul de faţă dezinfectanţi, este o chestiune care priveşte Primăria Capitalei. Faptul că, dacă nu mă înşel, la 10 sau la 11 dintre aceste spitale s-au făcut achiziţii publice directe şi nu licitaţii e o chetiune care priveşte Primăria Capitalei”.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan ridică semne de întrebare asupra instituţiilor care vor face controalele anunţate de Guvern: „Întrebarea este cine controlează. Pentru că eu cred că opinia publică nu are încredere în modul în care instituţiile statului controlează alte instituţii ale statului. Scandalul nu a fost suficient de mare (pentru un control independent – n.r.). Au trebuit să treacă câteva luni pentru ca scandalul stârnit din societate prin presă să fie suficient de mare ca să deranjeze această complicitate dintre autorităţi şi mafia din farmacii şi spitale”.