Sari la conținut

Numărătoarea paralelă a PSD arată câștigători candidaţii partidului în Vaslui, Bacău, Alexandria și Iași 

 

ACTUALIZARE 00.55: Candidatul PSD Cristian Daniel Stan a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Târgovişte, potrivit numărătorii paralelel realizate de partid.

De asemenea, PSD a câștigat primăriile altor trei oraşe şi 55 de comune din judeţul Dâmboviţa. 


Conform rezultatelor transmise de formaţiunea social-democrată, în jumătate dintre secţiile de votare din Vaslui, Vasile Pavăl a obţinut peste 70% dintre voturile vasluienilor prezenţi la urne. 

„S-au numărat voturile din mai multe secţii de votare situate în puncte diferite ale oraşul şi scorul este unul situat între 70 şi 75 la sută pentru primar şi de aproximativ 63 la sută pentru Consiliul Local. Ţin să le mulţumesc vasluienilor pentru votul acordat. Voi fi primarul tuturor şi voi continua proiectele începute în urmă cu opt ani. Voi avea alături o echipă formată din oameni serioşi şi muncitori, pe sprijinul căreia mă bazez pentru următorul mandat. Pentru mine aceste alegeri au fost un test important, un examen la care am participat cu emoţie, iar rezultatul obţinut mă onorează şi mă obligă să duc la bun sfârşit toate proiectele de dezvoltare pentru oraş”, a declarat primarul Vasile Pavăl pentru Agerpres

De asemenea, în Bacău, potrivit numărătorii PSD, a câștigat deputatul Cosmin Necula cu 35 % din voturi. Pe locul doi ar fi candidatul PNL Dragoș Luchian în timp ce fostul primar al orașului, Romeo Stavarache, a ieșit pe locul patru, scrie Hotnews

Numărătoarea paralelă a partidului mai arată că social-democratul Victor Drăgușin a obținut cel de-al treilea mandat de primar al orașului Alexandria. De asemenea, PSD ar fi câștigat alegerile locale în alte patru oraşe din judeţul Teleorman. 

Primăria Iașiului a fost câștigată tot de PSD, potrivit numărătorii paralele a partidului. Candidatul PSD MIhai Chirică ar fi obținut 52,3% din voturi. 

Totodată, numărătoarea paralelă a PSD îl dă ca câștigător al primăriei orașului Râmnicu-Vâlcea, cu 45% din voturi, pe Mircia Gutău, candidatul Partidului Ecologist. 

„Mă bucur pentru încrederea pe care mi-au acordat-o din nou râmnicenii. Vreau să le spun să Râmnicu Vâlcea va arăta în următorii 4 ani aşa cum ştiu ei că echipa Gutău lucrează. Îi mulţumesc soţiei, pe care, chiar dacă mi-a spus în repetate rânduri să nu mai candidez, nu am ascultat-o şi apoi mi-a respectat decizia şi mi-a fost alături. Mulţumesc vâlcenilor pentru că au acordat o şansă PER", a declarat Mircia Gutău. 

Conform numărătorii paralele, Gutău se află pe primul loc, devansându-l pe social-democratul Romeo Rădulescu, care a fost creditat cu 25% din sufragii.