Partidul lui Mircea Geoană și-a lansat candidații pentru București

Data publicării:
mircea geoana usor pierdut sursa foto digi24 1

Din partea PSRO, la Primăria Capitalei candidează Dumitru Borțun. La Primăria sectorului 1 în cursa electorală intră Simona Chițac, la sectorul 2 - Răzvan Condurățeanu, la sectorul 3 - Adrian Sărsan, la sectorul 4 - Constantin Filip, la sectorul 5 - Rodica Toth, iar la sectorul 6 Mugurel Frunză.

PSRO candidează singur în alegeri și are un protocol post-electoral cu PNL.

Mircea Geoană a declarat că profesorul Dumitru Borțun, candidat la PMB, este singurul candidat cu „adevărat independent de interese”.

„Nu vreau să fac comentarii nici meschine, nici răutăcioase. E o ofertă slăbuță din multe puncte de vedere. Am preferat să venim cu profesorul Dumitru Borțun ca și candidat pentru că reprezintă complet altceva decât politicienii profesioniști. Nu poți să nu te gândești că cei care vor ocupa clădirea din spate, a Primăriei Capitalei, complet refăcută, vor fi în continuare dependenți de grupurile de interese care au sifonat banul public și au dinamitat dezvoltarea Bucureștiului. Practic, fără excepție, toți candidații pe care îi văd au în spate o grupare de interese economice, care îi dirijează și care îi controlează. La noi la PSRO profesorul Borțun este cu adevărat independent de interese", a spus Geoană. 

Locul lansării candidaților PSRO a fost unul simbolic, a precizat Mircea Geoană. Candidații au fost anunțați vizaviz de clădirea veche a Primăriei Capitalei care a fost închisă pentru consolidare.

„Clădirea a fost evacuată pentru consolidare, acel contract suspect pentru închirierea unui nou sediu arată modul în care se face politică cu bani publici în Primăria Generală. Dacă tot este o primărie curată, din punct de vedere arhitectural și al igienei, cred că adevărata curățenie trebuie să se facă cu cei care vor popula această primărie, începând cu primarul general și continuând cu deparazitarea administrației”, a conchis Mircea Geoană.

De asemenea, Mircea Geoană a criticat PNL despre care a spus că trece printr-o „criză internă” și a apreciat candidatura Gabrielei Firea din partea PSD „nu reprezintă aproape cu nimic ceea ce înseamnă PSD”.

„Eu cred că există o buimăceală în partidele tradiționale din România; și la PSD, și la PNL există în clipa de față (...) o uriașă criză internă. La PNL această bâlbă prelungită denotă de fapt o criză internă, iar la PSD apelarea la o colegă respectabilă, dar care este recent venită în partid și care nu reprezintă aproape cu nimic ceea ce înseamnă PSD arată că și PSD și PNL au dificultăți de resurse umane. Domnul Predoiu are un avantaj: acela că s-a pregătit să fie prim-ministru și poate că are ceva metode mai moderne decât ceilalți candidați", a spus Mircea Geoană.

Citiți și: 
Marian Vanghelie se gândeşte serios să candideze
Alegerile într-un singur tur, pe masa CCR 
Cătălin Predoiu, votat în unanimitate drept candidatul PNL pentru Capitală
Miroslav Tașcu Stavre, candidat la Primăria Capitalei: Încerc să văd dacă, pe propriile forţe, acest lucru se poate face

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri