Sari la conținut

Planurile PSD pentru parlamentare. Liviu Dragnea: Merg în filiale să iau măsuri

PSD şi-a impus primari în 19 oraşe reşedinţă de judeţ şi are şanse să îşi impună oameni în fruntea a 27 de consilii judeţene.

Rezultatele nu îl mulţumesc pe deplin pe Liviu Dragnea.

Am pierdut trei reşedinţe de judeţ pe care le-am avut - Botoșani, Satu Mare, Ploiești. Colegi primari care aveau două, trei, patru sau cinci mandate și care au crezut că se pot comporta urât cu oamenii, aroganți, îngâmfați, au pierdut”, a spus Liviu Dragnea.

„Nu merg să cosmetizez nicio organizaţie, merg să iau măsuri și să ridicăm scorul partidului”, a adăugat el.

Acum, ambiţia lui Liviu Dragnea este ca PSD să câştige fără emoţii alegerile din toamnă, astfel încât să poată impune prim-ministrul.

Sunt şi organizaţii care au perfomat peste aşteptări.

La Giurgiu, PSD areuşit să se impună şi la Primărie, şi la Consiliul Local, şi la Consiliul Judeţean.

Nu am reuşit noi. Cetăţenii au reuşit. Au încredere în noi. Am avut o administraţie bună”, a spus Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu.

Primarii PSD au fost instruiţi la partid să se apuce cât mai repede de treabă şi să demareze proiectele pentru care au fost aleşi.

Voi propune numai proiecte beneficie bucureștenilor și nu proiecte controversate. Și când vom avea dubii, dileme, consultați vor fi bucureștenii”, a spus Gabriela Firea, care a obținut cele mai multe voturi pentru funcția de primar general.

„Curățenia e prima problemă reclamată de oamenii din sector. Vom reface locurile de joacă pentru copii. Cred că metroul, cel puțin partea de suprateran, va fi gata la finalul acestui an, eventual începutul anului viitor”, spune Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, care a obținut cele mai multe voturi la alegerile locale de duminică.

Acum, social democraţii speră să obţină cât mai multe posturi de preşedinţi de consilii judeţene şi au demarat deja negocieri cu UNPR, ALDE şi cu alte formaţiuni, pentru alianţe la nivel local.