Președintele Klaus Iohannis, la vot: Am votat pentru un București modern și european  

Data publicării:
klaus iohannis mesaj de ziua nationala a romaniei 01 12 2015 presidency

ACTUALIZARE 18.30: Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Liceul Jean Monnet pentru a-și exprima dreptul la vot.

„Pentru mine a fost o premieră astăzi. A fost prima dată când am votat în București,. Am votat fiindcă Bucureștiul acum este și orașul meu. Am votat pentru un București modern și european”, a fost președintele Klaus Iohannis. 


Președintele Klaus Iohannis va vota în sectorul 1 al Capitalei și își va exprima opțiunea pentru funcția de primar al acestui sector, pentru Primăria Municipiului București, pentru consiliul local și consiliul județean. 

Anterior, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că șeful statului a avut „probleme tehnice” și de aceea nu a votat până la ora 18:30.

„Niciun om în România nu are dreptul să-şi exercite dreptul la vot decât dacă are îndeplinite condiţiile. Am înţeles că domnia sa a avut probleme tehnice de a fi prins într-o secţie de votare. Nu a putut vota pentru că nu era prins într-o secţie anume, unde trebuia repartizat şi acolo pe o listă suplimentară. Nu ştiu, nu am înţeles, cred că până la ora 21.00 şi preşedintele României va vota", a declarat Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL. 

Este prima dată în 26 ani când un președinte în funcţie votează mai târziu de ora 17.00. 

Soția președintelui, Carmen Iohannis, a votat în Sibiu în jurul orei 12.00, prilej cu care i-a îndemnat pe români să iasă la vot. 

Pe 28 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că şi-a făcut viză de reşedinţă pentru Bucureşti şi că va vota în Capitală la alegerile locale.

„Este bine să se ştie că mi-am făcut viza de reşedinţă pe Bucureşti, adică voi vota la alegerile locale aici pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi de sector", preciza Iohannis, adăugând că astfel va fi mai interesat de modul în care se face campanie electorală în Capitală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri