Sari la conținut

PROIECT DE ȚARĂ | Candidații la Primăria Craiova

Aşadar, avem, în premieră, rezultatele sondajului IRES cu privire la intenţiile de vot pentru 5 iunie. La întrebarea: Cu cine veți vota pentru funcția de primar? Craiovenii au răspuns:

Lia Olguța Vasilescu - PSD - 42%, Pavel Badea - PNL - 8%, Florentin Gust - PSRO - 3%, Horațiu Buzatu - Partidul Mișcarea Liberală - 2%,

Dan-Adrian Cherciu - M10 - 2%, Mircea Năstase - ALDE - 2%, Arthur Andrițoi - PND - 1%, Ionel Pană - independent - 2%,

Constantin Miereanu - independent - 1%, Nu votez - 9%, indecis - 17% şi Nu răspund - 13%.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic în perioada 5-6 mai, pentru Digi24, pe un eşantion reprezentativ de 1.109 de persoane cu drept de vot în Craiova, cu o marjă de eroare de 3%.

Sunt 9 candidaţi pentru a prelua conducerea Primăriei din Craiova. Prima pe listă e primăriţa în funcţie, Lia Olguţa Vasilescu, din partea alianţei PSD-UNPR. Are, de câteva săptămâni, pe numele său, un dosar la DNA în care e acuzată de luare de mită. Împotriva ei candidează, de la PNL, fostul fotbalist de naţională Pavel Badea, în ultimii ani consilier local. Fostul deputat Dan Horaţiu Buzatu candidează din partea Mişcării Liberale. Dan Cherciu - Alianţa Electorală pentru Craiova este un om de faceri cu două mandate de consilier local la activ. Independent candidează Ionel Pană şi el consilier local în ultimii ani. Fost aliat al Liei Olguţa Vasilescu, deputatul Florentin Gust e candidat din partea Partidului Socialist Român. Candidatul PND Nicolae-Arthur Andriţoi e chiar purtătorul de cuvânt al Primăriei din ultimii ani. Printre candidaţi se numără şi profesorul Mircea-Vasile Năstase - ALDE, precum si un pensionar, Constantin Mireanu, independent.