Proiect de ţară | Candidaţii la Primăria Sectorului 2

Data publicării:
candidati sector 21

Cei 11 candidaţi la Primăria Sectorului 2 sunt:

Dumitru Pelican - PER,

Dan-Cristian Popescu - PNL,

Mugur-Mihai Toader - Alianţa PSD+UNPR,

Radu Cristescu - PMP,

Răzvan Condurăţeanu - PSRo,

Augustin Hagiu - PRU,

Antoneta Bugner - USB,

Stelian Damov - ALDE,

Cezar Marin - PPU-SL,

Rodica Roman - Partidul Socialist Român

Gigel Andrabulea, PDS.

În studioul Digi24 sunt în această seară Dan-Cristian Popescu - PNL, Mugur-Mihai Toader - Alianţa PSD+UNPR, Radu Cristescu - PMP, Augustin Hagiu - PRU, Răzvan Condurăţeanu - PSRo, Antoneta Bugner - USB, Stelian Damov - ALDE şi Gigel Andrabulea, PDS.

Candidatul PNL Dan Cristian Popescu a depus astăzi o plângere penală împotriva contracandidatului său, Mihai Mugur Toader, reprezentantul Alianţei PSD+UNPR.

  

Faţă de anul 2012, când au avut loc precedentele alegeri locale, 29 la sută dintre cei chestionaţi cred că situaţia din Sectorul 2 este mai bună, iar 19 la sută susţin că este mai proastă.

32 la sută dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului IRES consideră că activitatea primarului suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu a fost bună. În schimb, 16 la sută spun că edilul a avut o prestaţie foarte proastă.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pentru Digi24, în perioada 29 - 30 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1.105 persoane cu drept de vot în Sectorul 2. Marja de eroare este de plus minus 3%.

Să vedem şi rezultatul sondajului IRES. La întrebarea: Cu cine veți vota pentru funcția de primar?, alegătorii din Sectorul 2 au răspuns:

Dumitru Pelican, PER - 16%

Dan Cristian Popescu, PNL - 13%

Mugur-Mihai Toader, PSD - 13%

Antoneta Bugner, USB - 6%

Radu Cristescu, PMP - 4%

Răzvan Condurăţeanu, PSRO - 2%

Stelian Damov, ALDE - 2%

Augustin Hagiu, PRU - 2%

Cezar Marin, PPU - 1%

Gigel Andrabulea, PDS - 1%

Rodica Roman, PSR - 1%

Sunt indecişi - 33%

Nu votează - 3%

Nu au răspuns – 3%

În ceea ce priveşte prezenţa la scrutinul din 5 iunie, 60 la sută din locuitorii din Sectorul 2 spun că vor merge la urne, iar 12 la sută declară că nu vor vota.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pentru Digi24, în perioada 29 - 30 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1.105 persoane cu drept de vot în Sectorul 2, cu o marjă de eroare de 3%.

Sondajul IRES a vizat şi problemele Sectorului 2, pe care viitorul primar ar trebui să le rezolve.

Principalele probleme menţionate sunt aglomeraţia din trafic, lipsa locurilor de parcare, mizeria de pe stradă, poluarea, starea drumurilor şi corupţia din administraţia locală.

Şi colegii mei i-au întrebat pe locuitorii Sectorului 2 Care e prima problemă de care ar trebui să se ocupe următorul primar?

Cu locurile de parcare, cu toate că nu-s şofer. Multă aglomeraţie. Să se mai îmbunătăţească transportul în comun, RATB-ul. Vin prea rar autobuzele? Da, da şi când vin sunt foarte pline.”

Gropile. Dacă calc în stânga sau în dreapta, îmi rup piciorul. Foarte multe gropi? Foarte multe, doamnă. Nici nu se pot număra.”

„Sunt străduţele laterale care sunt mizerabile. Zace gunoiul în colţul strazii.”

„Dacă vă uitaţi la staţia de metrou se vede cum au fost vânzatori ambulanţi şi cum au lăsat mizerie, frunze, de toate.”

E foarte mare aglomeraţie, lipsa locurilor de parcare. Eu locuiesc aici şi când vin de la serviciu mă învârtesc până găsesc un loc, dacă îl găsesc. Dacă nu, las maşina cine ştie unde...”

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri