Sari la conținut

Robert Turcescu, ofițer acoperit. Traian Băsescu: Oprea a făcut multe avansări ilegale

Traian Băsescu spune că a lămurit cu Robert Turcescu problema gradului de ofiţer acoperit, deţinut de acesta în Ministerul Apărării. Ambii l-au indicat drept responsabil pe fostul ministru Gabriel Oprea.

Discutia am avut-o și înainte de a lua decizia că el e planul B pentru partidul MP, am avut o discuție ca de la ziarist la politician”, a spus Traian Băsescu.

Am rugat jurnaliștii să se uite pe documentul respectiv. Eu nu am semnat niciun document, livretul militar, cele două semnaturi sunt ale lui Oprea”, a adăugat Robert Turcescu.

A făcut multe avansări ilegale dar a vrut să vă aibă pe toți prietenii lui din presă, țară”, a mai spus Băsescu.

Tot pe tema ofiţerilor acoperiţi, fostul şef al statului a revenit cu precizări în privinţa lui Victor Ponta, despre care a spus în 2014 că a fost agent al Serviciului de Informaţii Externe.

Eu nu i-am reproșat lui Victor Ponta că a fost acoperit, ci că a fost procuror și ofițer în același timp. Atunci deși nu era lege, era prevăzut în Constituție că magistrații nu pot fi ofițeri acoperiți, iar la noi procurorii sunt magistrați”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că Robert Turcescu a dramatizat inutil anunţul prin care a dezvăluit că a fost locotenent colonel în MApN.