Sari la conținut

Suspiciuni de plagiat electoral. Programul lui Nicușor Dan, bun și la Galați

Nicușor Dan a publicat pe pagina lui de internet programul electoral încă din ianuarie. Două luni mai târziu, candidatul PNL la Primăria Galați posta pe Facebook părți din proiectul său electoral.

Între cele două sunt însă mari asemănări, în ceea ce priveşte soluţiile pentru a micşora preţul gigacaloriei. Nicușor Ciumacenco formulează aceleași propuneri, cu aceleași cuvinte ca și Nicușor Dan pentru problema câinilor fără stăpân, pentru transportul în comun sau pentru educație.

„Am primit în toată această perioadă sute de feed-back-uri la acest proiect, foarte multe pe mail, foarte multe pe messenger. Multe dintre cele primite de la gălățeni le-am inserat în programul nostru electoral. Nu m-am gândit o clipă că cineva îmi va trimite elemente comune cu cele din programul lui Nicușor Dan”, spune Nicușor Ciumacenco, candidat la primăria Galaţi.

Candidatul din București vorbeşte despre un furt în toată regula.

„Nu o să am timp să fac nimic până la alegerile din iunie, dar eu sper ca Parchetul să se sesizeze în acest caz de furt”, spune Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei.

E de dorit, totuși, fără vocație doctrinară și ideologică, fiecare candidat să știe despre ce este vorba”, afirmă Ion Bogdan Lefter, analist politic.

Alegătorii nu dau mare importanţă programele politice ale candidaților.

- Asta fac toţi, se iau unul după altul. (Reporter: Aţi vota un astfel de candidat?) Mă mai gândesc, încă nu m-am hotărât, dar slabe opţiuni avem pentru Galaţi.

- Pentru oraşul ăsta toate ideile care vin în sprijinul populaţiei sunt bune. Eu aş lua de la fiecare, le-aş aduna pe toate.

Nicușor Ciumacenco vizează pentru a doua oară fotoliul de primar al Galațiului, de această dată din partea PNL, după ce în urmă cu patru ani a candidat independent. Atunci a reușit să obțină locul doi, după candidatul USL, Marius Stan, care a obținut 59 la sută din voturi.