Tăriceanu: Senatorul Daniel Barbu - candidatul ALDE la Primăria Capitalei

Data publicării:
daniel barbu wikipedia

 

"Chiar astăzi după-amiază am avut o reuniune a conducerii ALDE și ceea ce era în laboratoare de o bună bucată de vreme, semnalele pe care noi le-am dat au fost unele neutre și atunci speculațiile s-au întețit cu privire la o posibilă candidatură a mea. De multă vreme am avut această soluție în vedere și anume profesorul universitar doctor Daniel Barbu, senator, fost ministru al Culturii, președinte al Organizației ALDE București, prin urmare un om care are și vocația politică, și pregătirea profesională și poziția politică actuală în cadrul ALDE cea mai potrivită pentru a candida la București", a precizat Tăriceanu.

El a susținut că Daniel Barbu este "cea mai serioasă și prestigioasă figură" a unui candidat pentru Primăria Capitalei.

"Dacă o să ne uităm la profilul tuturor candidaților la Primăria București, din partea partidelor, pot să apreciez fără să încerc să îi jignesc pe ceilalți că Daniel Barbu este cea mai serioasă și prestigioasă figură a unui candidat la Primăria Bucureștiului. Am vrut să arătăm că noi privim această problemă a unui candidat cu toată responsabilitatea și simțim o anumită datorie și anume să prezentăm un om care întrunește un set de calități, o sumă de calități care să arate aprecierea pe care o dăm noi Bucureștiului și bucureștenilor, alegătorilor, respectul față de alegători", a spus liderul ALDE.

Potrivit acestuia, ALDE nu a venit cu o candidatură improvizată, ci a pus la dispoziția electoratului un om care s-a dedicat problemelor Bucureștiului.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii din partea PNL în Guvernul USL condus de Victor Ponta. El a demisionat în decembrie 2013 după ceea ce a catalogat drept o "comparaţie nefericită" între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor Culturii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri