Sari la conținut

VIDEO. Candidatul PNL cu bannere în chineză

„Semnează pentru candidatura lui Dan Cristian Popescu”. Asta scrie afişul candidatul PNL la sectorul 2, care speră să obţină măcar o parte dintre cele 10.000 de voturi care ar putea veni de la chinezii din zonă.

Aspirant la fotoliul de primar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu spune că a avut discuţii şi cu turcii, şi cu romii din sector. Chinezii au fost, însă, cei mai deschişi.

Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2 a Capitalei: „M-au ajutat cu traducerea, nu stăpânesc atât de bine limba chineză şi au fost foarte bucuroşi şi m-au ajutat să traduc mesajul meu. M-au şi invitat să le adresez un mesaj în ziarul comunităţii chineze. Vrea să fiu primarul tuturor cetăţenilor sectorului doi”.

Nici măcar mesajul în chineză nu-l va ajuta pe liberal să-şi păstreze prea mult timp panourile în stradă.

Acum candidaţii care amplasează corturi şi bannere se supun legii publicităţii stradale. Astfel de panouri, însă, vor dispărea într-o săptămână când începe campania electorală. Iar noile reguli sunt stricte. Un afiş electoral trebuie să aibă o lungime de maximum 50 de centimetri şi o lăţime de cel mult 35. Adică mai mic decât un indicator de circulaţie.

Chiar candidaţii au obligaţia să îndepărteze afişele, până vinerea viitoare, când începe campania electorală.

Ciprian Ciucu, candidat PNL la Consiliul General: „Cu o zi înainte la PNL, deja au discutat. Cu o zi înainte vor da jos tot ce înseamnă afişaj, ca nimeni să nu poată reproşa nimic”.

Marian Muhuleţ, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente: „În cazul în care ele nu vor fi retrase, se vor constitui în contravenţii sancţionate de către Autoritatea Electorală Permanentă, cu amendă de la 10.000 la 25.000 de lei”.

Sunt şi candidaţi care s-au gândit din timp la restricţiile din campania electorală. Aşa că au amplasat panouri electorale care corespund regulilor.

Este prima campanie electorală în care se aplică noua lege a alegerilor locale, adoptată în urmă cu un an, prin consensul forţelor politice parlamentare.