Ambasadorul Turciei la Bucureşti: Istanbulul e la fel de sigur ca New York, Paris sau Bruxelles

Data publicării:
ambasador turc

Koray Ertaş, ambasadorul Turciei la Bucureşti: „Bineînţeles, Turcia este la fel de sigură precum cele mai multe dintre tările vestice iar Istanbul este la fel de sigur precum New York, Paris sau Bruxelles.

Din păcate, în ultimii ani am fost martori la aceste atacuri tot mai numeroase făcute de diferite organizaţii teroriste împotriva naţiunii noastre, împotriva valorilor noastre moderne şi acesta este un alt exemplu de astfel de atac odios.

Informaţiile originale arată că a fost cel mai probabil iniţiat de organizaţia Daesh, de grupul terorist ISIS. Bineînţeles poliţia îşi continuă investigaţiile. Ar trebui să subliniez că ISIS sau orice altă organizaţie teroristă care comite acte teroriste în numele Islamului nu au de fapt nimic de a face cu religia noastră sacră.

Facem un apel partenerilor noştri din vest să înţeleagă că aceştia nu au nicio legătură cu religia islamică. De fapt, cele mai multe victime sunt musulmani şi ca musulmani, noi suntem cei care avem cel mai mult de suferit de pe urma terorismului Daesh, în ultimii ani, după cum vedeţi, în toată lumea.

Ar fi putut fi mai rău de fapt, dacă poliţia nu ar fi luat măsuri de securitate serioase la aeroport. Unul dintre aceşti atentatori sinucigaşi pare să fi fost ucis înainte de a-şi fi atins scopul. Sunt similarităţi uimitoare între atacul din martie din Bruxelles şi cel de ieri, au fost trei terorişti în ambele incidente, doi dintre ei au atacat aeroportul şi al treilea într-o zonă diferită, la fel ca la Bruxelles. În ambele cazuri au folosit arme automate şi au încercat să omoare civili înainte de a se arunca în aer, în ambele incidente şi în ambele şi-au ascuns faţa. Atentatele sunt destul de similare şi bineînţeles vom continua să ne îmbunătăţim sistemele de securitate, dar am făcut deja mult în această privinţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri