Cazul Avrămescu Cruz. MAE a fost astăzi înștiințat despre decizia preliminară a expulzării

Data actualizării: Data publicării:
Avramescu Cruz zi de nastere copii nov 2015 2 blur

Foto: Contul personal de Facebook

Potrivit răspunsului MAE, „până la acest moment, autoritățile norvegiene nu au transmis misiunii diplomatice române nicio notificare cu privire la inițierea procedurii de expulzare în cazul cetățenei române în cauză”. Totuși, ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Oslo, Poliția din Norvegia „a informat misiunea diplomatică română, la data de 10 februarie 2016, că în cazul cetățenei române a fost adoptată o decizie preliminară de expulzare, care i-a fost comunicată acesteia la data de 2 februarie 2016”.

Reprezentanții Poliției norvegiene au mai transmis că decizia de expulzare nu va fi pusă în practică până la emiterea unei sentințe penale definitive și executorie.

„Ambasada României la Oslo menține legătura permanentă cu familia din România a cetățenei române și cu reprezentantul legal al acesteia și va acorda asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale”, se mai arată în răspunsul trimis redacției.

Digi24.ro a prezentat ieri, în exclusivitate, intențiile Poliției de a o expulza din Norvegia pe Andreea Sorina Avrămescu Cruz, mama care a câștigat procesul cu Barnevernet, dar nu a reușit să-și ia copiii înapoi nici la un an de la emiterea unei decizii definitive în acest sens. Conform documentului comunicat familiei Avrămescu Cruz, declanșarea procedurii de expulzare ar fi fundamentată pe „abuzul dur sau repetat, amenințând, forțând sau limitând libertate de mișcare, exercitând violență sau insultând într-un alt mod” pe care l-ar fi exercitat mama asupra băieților. Or, procesul penal care poate confirma sau nu aceste acuzații este încă în desfășurare.

Citiți și EXCLUSIV DIGI24.RO. Mama care a câștigat procesul cu Barnevernet, pe cale să fie expulzată din Norvegia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri