Sprijin pentru familia Bodnariu. Mii de oameni au ieșit în stradă

Data actualizării: Data publicării:
bodnariu manifestatie

Cazul familiei Bodnariu, devenit celebru după ce statul norvegian i-a luat pe cei cinci copii de lângă părinţii lor, a provocat un val de emoţie în lumea întreagă. În Europa, în Australia, Noua Zeelandă şi chiar şi în SUA, oamenii au ieşit în stradă pentru a cere ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

„Deci pot să vă spun că sunt 20 de ţări în care sunt astfel de demonstraţii, în 65 de oraşe. În România sunt în multe oraşe: la Constanţa, la Suceava, la Arad, la Timişoara”, spune Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu.

Oamenii critică Serviciul Pentru Protecţia Copilului din Norvegia.

„Chiar dacă ei în public ne spun că degeaba facem lucrurile acestea, totuşi avem semnale că îi deranjează foarte mult pentru că imaginea Norvegiei este afectată şi tot mai mulţi oameni ajung să cunoască ceea ce se întâmplă acolo, aceste abuzuri evidente”, spune Daniel Bodnariu.

Protestatarii sunt de părere că statul român ar trebui să se implice mai mult în acest caz.

„Nu s-au făcut demersurile necesare pentru amploarea cazului”, spune un manifestant.

„Cred că prin acest prim miting o să aducem un mesaj întregii Europe să ne dăm seama că prima dată a fost familia”, cred protestatarii.

În prezent, unul din cei cinci copiii ai familiei Bodnariu a fost lăsat să revină la părinţi.

„Băieţii stau la o doamnă care pare a fi depăşită, nu poate să aibă grijă de ei. Părinţii i-au văzut pe băieţi cu vânătăi, cu zgârieturi şi julituri. Fetele sunt tot aşa, la o doamnă care a lucrat în Barnevernet şi care încearcă să le dea un alt mod de creştere, adică dacă fetele învăţau pian, învăţau instrumente muzicale, acum le-a dat la karate, la fotbal, la alte activităţi”, spune Daniel Bodnariu.

Proteste au fost şi în ţară. La Suceava, au ieşit în stradă aproape 4.000 de oameni.

„Primul pas l-ău făcut, așteptăm să facă și celălalt pas, să vadă că au greșit”, spune Gheorghe Bodnariu, unchiul lui Marius Bodnariu.

În centrul municipiului Cluj-Napoca au venit 3.000 de oameni.

„Faptul că un copil a ajuns deja în familie este un răspuns la toate rugăciunile şi la toate aceste manifestări şi sperăm ca şi ceilalţi copii să poată să revină în familia Bodnariu”, spune un manifestant.

Oamenii au ieşit în stradă şi la Galaţi, Constanţa şi Timişoara.

„Protestez în mod deosebit pentru politici drepte”, spune un manifestant.

„Mi se pare o nedreptate! Copiii trebuiau lăsaţi în familie!”, spune altul.

„Un mesaj pe care îl transmitem Norvegiei: vrem ca legislaţia din Norvegia, din România, de oriunde, să protejeze cu adevărat copilul!”, mai spun protestatarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri