Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Campanie sub presiunea tandemului președinte-premier

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, care susține că vrea să fie un preşedinte-dirijor, afirmă că îl vede în continuare pe Victor Ponta în postura de premier.

Există o majoritate legitimă în Parlamentul României, această majoritate din Parlament a prezentat un candidat, domnul Victor Ponta este primul-ministru al României şi cred că trebuie să rămână în această funcţie”, a declarat Meleșcanu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liberalul Klaus Iohannis a avut grijă să sublinieze în mod repetat pe cine ar dori să preia frâiele executivului, deşi iniţial, nu excludea o colaborare instituţională cu premierul în exerciţiu.

Este nevoie de schimbarea guvernului şi imediat după câştigarea alegerilor prezidenţiale abia aştept să am ocazia să îl numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru", anunţa Klaus Iohannis la începutul toamnei.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul PMP, Elena Udrea, consideră că directorul SRI, George Maior, ar fi o variantă bună pentru funcția de premier:

Despre domnul Maior părerea mea este una bună, a fost un om care în funcţia de director al SRI a ţinut în afara jocului politic această instituţie (...) Ca prim-ministru, el însuşi este o persoană echilibrată, deşi a fost numit de Traian Băsescu pe principiul serviciile să fie conduse de un politician al Opoziţiei, deci venea de la PSD în momentul în care a fost numit acolo", a declarat Elena Udrea, citată de ziare.com.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ideea unui premier tehnocrat nu este exclusă nici de social-democratul Victor Ponta. Într-o primă etapă, însă, actualul prim-ministru a încercat să tranşeze apele în PSD înainte de alegeri. „Nu discută nimeni despre pielea ursului din pădure. Până pe 16 noiembrie, dacă e vreunul care vrea să fie preşedinte PSD, prim-ministru, îl dăm afară. Simplu, îl dăm afară, că înseamnă că nu e cu noi", îşi avertiza Victor Ponta colegii de partid.

Ulterior, Victor Ponta a alimentat speculaţiile legate de numele posibilului premier.

„Ați spus acum câteva luni că veți numi prim-ministru de altă culoare politică. Vă mențineți ideea?”, a fost întrebat Victor Ponta la Adevărul Live. „Îmi mențin ideea și nu trebuie și probabil că nu va fi unul dintre liderii PSD, pentru că o conducere politică trebuie să reprezinte cât mai mult din sectoarele societății”, a răspuns liderul PSD.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liderul PPDD, Dan Diaconescu, este cel care a venit cu cea mai neobişnuită propunere de premier.

Visul meu, premierul, ar trebui să fie pentru început un cetățean român cu dublă cetățenie, trăit în străinatate, (...) un tip cu largi deschideri, prințul Charles sau oameni liberi de contract, de la Tony Blair, oameni care ar putea veni sa lucreze pentru noi”, spune Dan Diaconescu.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!