Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ce așteptări au de la noul președinte deținuții cu drept de vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Octavian Vasile a decis, împreună cu alţi 1300 de deţinuţi încarceraţi la penitenciarul Jilava, să-şi aleagă preşedintele. A fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, fără ca dreptul electoral să-i fie interzis. De cinci ani se află după gratii şi spune că nu a ratat niciun scrutin electoral.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Am votat pentru o europenizare mai accentuată a României şi pentru stabilitate. Aici mă refer la întreaga societate. Nu numai preşedinte, care singur nu poate să facă nimic. Partidele nu pot să facă nimic dacă societatea civilă nu se implică”, a spus Octavian Vasile.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şi alţi colegi de celulă i-au urmat exemplu, dar fiecare are alte speranţe.

„O viaţă mai bună pentru familiile noastre de acasa. Să se mai îndrepte treburile”, a afirmat George Ispas.

Legile să fie mai blânde, ca orice deţinut”, a spus Gheorghe Nicolae.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Avem patru urne mobile unde votează deţinuţii de pe şase secţii de deţinere”, a precizat Cristian Micu, purtător de cuvând al penitenciarului Jilava.

La penitenciarul Rahova, doar 80 dintr-un toatal de 1.200 de condamnaţi au refuzat să voteze. Timişi după gratii pentru infracţiuni economie sau pentru furt, votanţi nu s-au gândit doar la binele propriu atunci când au pus ştampila pe unul dintre cei 14 candidaţi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „De la noul preşedinte al României am aşteptări pe plan economic. Rata inflaţiei şi şomajul scăzut. Pe partea de justiţie, eu spun că suntem bine cotaţi. MCV-ul a făcut bine, pentru că trebuie luptat pe partea justiţiei”, a spus unul dintre deținuți, Vasile Coman.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Penitenciarul Rahova a luat toată măsurile pentru exercitarea dreptului de către persoanele custodiate. În cadrul penitenciarului au fost amenajate cinci secţii de votare”, a declarat Gabriela Livadariu, purtător de cuvânt al penitenciarului Rahova.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Urnele mobile cu voturile deţinuţilor vor fi duse la secţile de votare cărora le sunt arondate cele două penitenciare.