Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cine „candidează” la statutul de primă doamnă

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Carmen Iohannis îi stă alături lui Klaus Iohannis de 25 de ani. Prea puţine s-au auzit despre ea până acum. Are 53 de ani şi câştigă aproximativ 2 mii de lei pe lună ca profesor de engleză, la un colegiu din Sibiu.

Cum soţul e implicat în campania electorală, Carmen a fost nevoită să-i fie alături, în public.

Vreau să-i mulțumesc soției mele, Carmen, care a suportat personajul public Klaus Iohannis timp de 17 ani. M-a sprijinit sută la sută în tot ce am făcut în viața mea publică și politică și sunt foarte bucuros”, a spus prezidențiabilul ACL.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Campania prezidenţială a scos-o la lumină şi pe soţia lui Călin Popescu Tăriceanu. Loredana Moise are 36 de ani şi a absolvit artele plastice. Câştigă lunar puţin peste 700 de lei. Loredana, deşi însărcinată, a avut grijă să nu lipsească de la câteva din evenimentele de campanie ale soţului.

Şi mai puţin vizibilă este soţia vicepremierului Kelemen Hunor. Candidatul UDMR este căsătorit din 2012 cu Eva Czezar. Tânăra sa soţie i-a dat deja primul copil, o fetiţă pe nume Hanna. Eva Czezar lucrează acum la partidul pe care soţul îl conduce şi câştigă 1.200 de lei lunar.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cea care îi este alături lui Teodor Meleşcanu are o activitate intensă. Este angajata Ministerului Economiei şi administrator delegat la Fabrica de Avioane din Craiova.

Şi consoarta lui Gheorghe Funar lucrează la stat, dar încasează şi pensie. Sabina Funar este consilier la Curtea de Conturi şi profesor universitar.

Liliana Amariţei, soţia candidatului Mirel Amariţei încasează aproape 3000 de lei lunar de la ANSVSA.

Întâmplător, cele două doamne înscrise în competiţia electorală sunt libere de obligaţii. Atât Monica Macovei, cât şi Elena Udrea sunt divorţate.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Singura dintre soţiile candidaţilor care face, la rândul-i, politică este Daciana Sârbu. Şi-a unit destinul cu Victor Ponta din 2008, iar în przent este europarlamentar PSD, post pentru ca primeşte o indemnizaţie de peste 6 mii de euro lunar.

Specialiştii în comunicare politică explică de ce e importantă pentru candidaţi prezenţa consoartelor în momente cheie ale carierei.

Este o şansă pe care ei o au să se umanizeze, să devină mai apropiaţi, să creeze o relaţie cu electoratul”, spune Valeriu Turcan, specialist în comunicare politică.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. După preluarea mandatului de preşedintele nou ales, prima doamnă are un rol important, mai ales în relaţiile diplomatice, susţin specialiştii.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!