Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis ar putea renunţa la candidatură. Teodor Meleșcanu și-ar dori susținerea PNL

Klaus Iohannis ar putea renunţa la candidatură 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis dă de înţeles că s-ar putea retrage din cursa pentru Palatul Cotroceni dacă va pierde procesul de incompatibilitate de la instanţa supremă.

În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă”, a spus Klaus Iohannis.

Totuşi, Klaus Iohannis declară că nu are niciun fel de emoţii legate de procesul cu ANI. Aseară, la Jurnalul de Seară, candidatul ACL şi-a reafirmat încrederea în justiţie.

Nu sunt deloc de părere că cineva controleaza justiția. O astfel de afirmaţie e o eroare”, a spus el.

Teodor Meleșcanu și-ar dori susținerea PNL

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleşcanu nu ar refuza susţinerea PNL în alegerile prezidenţiale. Este un scenariu posibil în cazul în care Klaus Iohannis ar pierde procesul de incompatibilitate de la instanţa supremă şi s-ar retrage din cursă.

Candidatul independent pune însă şi o condiţie: liberalii să îi promoveze şi programul politic.

„Oricine dorește să se asocieze și să sprijine această candidatură, este binevenit, mai ales când este vorba despre o structură atât importantă din viața politică românească, cu o singură condiție, să nu mă sprijine numai pe mine, dar și programul meu politic”, a declarat Teodor Meleșcanu, potrivit dcnews.ro.

Monica Macovei critică doi contracandidaţi

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei îi critică dur pe doi dintre contracandidaţii săi. Este vorba despre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, pe care îi acuză că atacă justiţia pentru a-i apăra pe corupţi. Monica Macovei a argumentat cu declaraţiile celor doi în cazurile Lukoil şi Microsoft.

Fac orice pentru a ataca justiția și a încetini anchetele procurorilor. Ponta și Tăriceanu vor doar să își apere corupții. Victor Ponta critică procurorii pentru sechestrul asupra stocurilor Lukoil. Călin Popescu Tăriceanu îi critică pe procurori pentru că cer anchetarea unor foști miniștri în dosarul Microsoft”, se arată într-un comunicat de presă.

Constantin Rotaru se vede în turul al doilea

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul Partidului Alternativa Socialistă, Constantin Rotaru, susţine că are toate şansele să ajungă în turul doi al prezidenţialelor, pentru că este singurul candidat cu adevărat de stânga. Constantin Rotaru crede că Victor Ponta este doar declarativ de stânga, pentru că faptele îl contrazic.

Reporter: Veţi intra în turul doi?

Constantin Rotaru: În mod normal da. Pentru că avem 13 candidaţi de dreapta şi eu sunt de stânga. Victor Ponta este de stânga, declarativ de stânga, prin fapte de dreapta.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!