Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis cere scuze pentru „ghinion”. „A fost o declaraţie nefericită”

Foto: Facebook

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Întrebat dacă în privinţa afirmaţiei referitoare la „ghinion” are ce să-şi reproşeze, Klaus Iohannis a răspuns: „A fost un răspuns foarte neinspirat şi... chiar cred că e momentul, dacă cineva s-a simţit jignit, să-mi cer scuze în public, ceea ce fac. Am avut, recunosc, o zi proastă şi dacă acea afirmaţie nefericită a supărat pe cineva îmi asum vina. Cer scuze, asta este. Însă, ghinionul există la dascăli”.

El a spus, la un post de televiziune, că declaraţia sa privind situaţia dascălilor nu este pentru a se scuza, ci ca să prezinte o situaţie.

Emil Hurezeanu, despre gafa lui Klaus Iohannis legată de cele șase case: „Își protejează soția”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ca să înţelegeţi unde am vrut să bat. În ultimii 25 de ani, nu în ultimii un, doi, trei, dascălii au avut ghinion fiindcă nicio guvernare nu a vrut să-i bage în seamă. Încă din ’90 au rămas întotdeauna ultimii când a fost vorba de salarii, au rămas ultimii. Când a fost vorba de condiţii de muncă, au rămas ultimii, şi aşa mai departe. În toate guvernările au rămas tot în coadă şi nu li s-a rezolvat problema. Asta este esenţa lucrurilor, şi despre asta a fost vorba. Eu cred că educaţia este extrem de importantă, şi dacă vă amintiţi, din programul meu este nucleul, este punctul cel mai important. Şi da, salarizarea dascălilor este importantă. Nu poţi să te aştepţi de la un dascăl care are un venit care e foarte aproapiat de salariul minim să fie extrem de performant şi extrem de motivat şi să nu primească bani nici să-şi plătească măcar întreţinerea”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis a răspuns: „ghinion”, la Gândul Live, după ce a fost întrebat ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariu şase case, răspuns completat ulterior: de Iohannis: „ghinion pentru mine”.