ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei: „Aș grația pe cine este în nevoie, un om bolnav, un om bătrân”

Data publicării:
macovei ingrijorata

  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei nu crede că Victor Ponta l-ar grația pe Gică Popescu, dar dacă ar face acest lucru ar fi din populism.

Că nu va grația pe nimeni pentru corupție nu îl cred. El vrea să ajungă președinte pentru ca baronii să scape. Și el trebuie să scape. Dacă ne uităm în declarația de avere a lui Victor Ponta, vedem că nu și-a trecut toată averea. O parte este pe numele soției și potrivit declarațiilor de avere trebuie să treci ce ai tu și ce are soția ta, ori el nu a făcut asta. Se numește fals”, a spus Monica Macovei, la Digi24.

Ea a spus că ar putea să facă o plângere către Tiberiu Nițu, ministrul Justiției, ca să-l cerceteze pe Victor Ponta din oficiu.

Întrebată pe cine ar grația, Monica Macovei a răspuns: „Aș grația pe cine este în nevoie”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Grațierea individuală are un scop, cineva care este în nevoie. Expresia 'în nevoie' este esențială. Cine este în nevoie? Un părinte cu mulți copii și e mai important să fii lângă copii, să crească copiii bine, decât să stai în închisoare și copiii să n-aibă părinți sau părinte. Aș grația un om bolnav, aș grația un om bătrân. Un om aflat în nevoie. Niciunul dintre acești politiceni sau fotbaliști nu este în nevoie”, a argumentat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiției a adăugat că apreciază demnitatea lui Gică Popescu, care a spus după ce a fost condamnat la 3 ani, 1 lună și 10 zile de închisoare în Dosarul Transferurilor că nu vrea să fie grațiat. 

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri