ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei: „Nu-i putem lăsa pe politicienii români sau străini să se amestece în justiție”

Data publicării:
monica macovei fb candidat

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „După ce s-a pus sechestru pe o parte din bunurile Lukoil pentru o cercetare pentru o evaziune de 230 milioane de euro, Victor Ponta a intervenit spunând că Lukoil nu pleacă cu ţevile, criticând procurorii pentru că au pus sechestru. Apoi procurorii de la Ploiești au ridicat parţial sechestru”, a spus Monica Macovei la emisiunea Jurnalul de Seară.

Probabil că Ponta a intervenit să-i spună procurorului ce să facă, să-l certe că a pus sechestru, și apoi probabil că procurorul a ridicat parțial sechestrul (...) Nu-i putem lăsa pe politicienii români sau străini să se amestece în justiție, să ne spună ambasadorul Federației Ruse că ancheta să continue, dar să țină seama de relațiile româno-ruse”, a mai spus Monica Macovei.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ea a făcut aceste declarații comentând o reacție a Ambasadei SUA. „Comentariile oficialilor despre cazuri aflate în desfăşurare sunt nepotrivite şi pot crea aparenţa, intenţionată sau nu, a interferenţei. Independenţa justiţiei, liberă de orice influenţă a unui actor din afară, este vitală într-o democraţie”, arătau oficialii misiunii diplomatice.

Câteodată avem nevoie de cancelariile europene, atunci când suntem în mare necaz și când se încalcă legea, Constituția și suntem pe cale să se destrame democrația și independența justiției”, a spus Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri