Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Portret de candidat: Constantin Rotaru

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iar explicaţia fondatorului este simplă: „Partidul Alianța Socialistă este continuatorul Partidului Socialist al Muncii, desființat și însușit în mod abuziv de către partidul de guvernământ prin încălcarea legilor în vigoare”.

După şase ani de activitate discretă, Constantin Rotaru participă la alegerile prezidenţiale din 2009 şi declară că Parlamentul ar trebui dizolvat pentru a schimba garnitura de politicieni cu unii care să lucreze cu adevărat în interesul cetăţeanului. Mesaj care, conform datelor Biroului Electoral Central, îi aduce doar 43.684 de voturi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Un an mai târziu, în 2010, Constantin Rotaru încearcă să schimbe numele formaţiunii în Partidul Comunist Român. Tribunalul Bucureşti îi respinge cererea.

„Acceptarea unei formaţiuni politice purtând denumirea PCR reprezintă nu numai o acţiune de sorginte comunistă, ci şi o readucere în memoria cetăţenilor a fostului PCR, care în perioada 1945-1989 a instaurat un regim totalitarist, o dictatură a cărei înlăturare a fost principalul scop al Revoluţiei din decembrie 1989", se arată în motivarea instanței.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ion Iliescu, președintele sub mandatul căruia fostul PCR a fost trecut în ilegalitate, comentează că încercarea Partidului Alianţa Socialistă de a-şi schimba numele este una oportunistă, de natură electorală.

Dar Partidul Alianța Socialistă devine, în 2013, Partidul Alternativa Socialistă, prin fuziunea cu Alternativa Socialistă. Economistul Constantin Rotaru, candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din aceast an, consideră că istoria postdecembristă reprezintă 25 de ani de guvernare duşmănoasă la adresa întregului popor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  „Obiectivele mele politice: loc de muncă pentru fiecare român, o locuinţă decentă pentru fiecare familie, învățământ şi sănătate gratuite şi de calitate”, și-a prezentat el obiectivele la emisiunea 24 într-o oră de la Digi24.

 Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!