ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Portret de candidat: Elena Udrea

Data publicării:
elena udrea candidati

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Odată ales preşedinte, acesta îi încredinţează conducerea Cancelariei Prezidenţiale. După doar 10 luni, Elena Udrea demisionează. „Am constatat că ori de câte ori lupta preşedintelui împotriva marii corupţii a făcut un pas înainte, atât asupra mea, cât şi asupra altor persoane care susţin acest demers necesar, s-au declanşat atacuri profund nedrepte şi cu o virulenţă pe care numai teama de aplicare a legii o poate explica".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. După nici jumătate de an, se desparte de liberali şi se înscrie în Partidul Democrat şi, ulterior, devine secretarul executiv al nou-formatului PDL. Iar în ianuarie 2007, declanşează un episod din „războiul palatelor” dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu.

Am primit chiar o scrisoare de la dl Tăriceanu în care îi cerea în scris dlui președinte să intervină la Parchetul General pentru dl Patriciu. Îmi amintesc că am mers la dl președinte și i-am dat hârtiile și dânsul le-a luat și le-a aruncat după mine și a spus că așa înțeleg mafioții să conducă țara și să conducă guvernul”, povestea fostul consilier prezidenţial, la 11 ianuarie 2007.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Povestea scrisorii duce, în câteva luni, la ruperea alianţei dintre liberali şi democraţi, iar PDL iese de la guvernare până la alegerile din decembrie 2008, pe care le câştigă. Premierul Emil Boc anunţă că Elena Udrea face parte din echipa sa, ca ministru al Turismului. Post pe care şi-l menţine până în februarie 2012. În acelaşi an, Elena Udrea este aleasă deputat în colegiul Roman, iar în martie 2013, candidează la şefia Partidului Democrat Liberal, al cărui fost preşedinte o sprijină public:

„Elena Udrea e crescută ca şi politician de mine. Ea de la mine a învăţat politică.....Elena Udrea va deveni un politician de forţă în România. Are rezistenţă, e o femeie inteligentă. Rea, are ambiţie şi e un om de dreapta. Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi. Doamna Udrea are probleme mai mici decât mine, ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Eu trebuia să explic că n-am furat o flotă", declara Traian Băsescu la 14 februarie 2013.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. După ce Vasile Blaga câştigă alegerile din partid şi urmează o perioadă de relaţii tensionate în PDL, în ianuarie 2014, Elena Udrea îşi anunţă demisia. Este momentul înscrierii în nou înfiinţatul partid Mişcarea Populară, a cărei conducere o preia fără probleme.

Apare însă o dispută pe tema candidatului prezidenţial desemnat iniţial de PMP, în persoana lui Cristian Diaconescu.

„Dacă prin evalauarea actualei campanii și a candidatului vom constata că suntem în pericol să nu intram în turul doi, atunci schimbarea este evident că se face cu președintele partidului pentru că președintele partidului are datoria să dea cea mai bună soluție partidului. În calitate de lider al PMP, trebuie să-mi asum această candidatură”, declara Elena Udrea.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iar Elena Udrea nu ezită să-şi asume candidatura pentru Cotroceni, demers susţinut şi de preşedintele Traian Băsescu. „Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta. Fizic, dacă e nevoie. În orice caz, pe mine m-a surprins evolutia pozitivă a Elenei Udrea ca discurs politic, ca atitudine”, mărturisea președintele în primăvara acestui an.

În drumul spre turul întâi al scrutinului pentru Cotroceni, Elena Udrea promite că va fi un lider activ.

„Promisiunea mea este ca voi fi un președinte puternic și implicat, nu voi sta să mă uit cum țara este făcută praf din prostie sau din rea-credință. Cred că Romania are nevoie de un președinte care să fie capabil să ridice, alături de proiectul pentru țară, pe toți aceia care vor și pot să pună acest proiect pentru România în practică”, promite Elena Udrea.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri