Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Povestea CANDIDATULUI-SPION din România 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Luna trecută, a spus că aşteaptă ca un spion cu pretenţii la funcţia supremă să se auto-denunţe. Nu a dat atunci niciun indiciu asupra unei persoane, dar Victor Ponta a simţit nevoia să precizeze că nu despre el este vorba.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La începutul lunii august, şeful statului spunea că unii dintre cei care şi-au anunţat candidatura la Preşedinţie "ar avea lucruri ascunse în CV". După o lună, Traian Băsescu a revenit asupra subiectului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Candidaţii au timp ca înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu. Şi dacă nu au făcut acest lucru o veţi spune dumneavoatră? Da, pentru ca am obligaţia să o spun!”, declara șeful statului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Niciun candidat la Preşedinţie nu este ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe, a fost răspunsul dat de SIE, după afirmaţiile preşedintelui. Serviciul a transmis un raport cu această concluzie comisiei speciale de control din Parlament.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele are datoria morală fiindcă nu e un om de pe stradă să vină şi să dovedească că e o situaţie de acest gen”, declara Ilie Sârbu, vicepreşedintele Comisiei de Control al SIE.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta a declarat atunci că tema ofiţerului acoperit este folosită de preşedinte în scopuri electorale.

EXCLUSIV. Prima reacție a SIE în scandalul ofițerului acoperit

Monica Macovei, reacţie după declaraţiile lui Traian Băsescu: Ponta trebuie să-şi retragă candidatura