Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Presa străină relatează despre protestele românilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. ABC News scrie pe site că mii de români au ieşit în stradă pentru a se asigura că nu vor mai exista dificultăţi în ceea ce priveşte votul din străinătate. În Australia, SBS menţionează că 46 la sută dintre românii din străinătate l-au votat pe Klaus Iohannis, în timp ce 18 la sută i-au acordat votul lui Victor Ponta. Românii din Paris, Londra şi Viena spun că nu au putut vota pe 2 noiembrie pentru că au stat la cozi imense, relatează ABC News. Jurnaliştii amintesc şi de promisiunea ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care a anunţat că 800 de angajaţi ai MAE vor merge în secţiile de votare din străinătate, pentru ca votul să se desfăşoare fără probleme.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Voice of America aminteşte că Executivul a promis că vor fi deschise mai multe secţii de votare pentru turul al doilea, programat pe 16 noiembrie, în timp ce USA Today relatează că la Cluj, peste cinci mii de oameni au scandat sloganuri precum Mergeţi la vot şi Solidaritate cu diaspora.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Protestele din România au apărut şi în presa din Australia. Postul de televiziune SBS relatează că în jur de 1500 de oameni au manifestat în Timişoara, oraşul în care revolta din 1989 a dus la căderea regimului comunist. Alte câteva sute de persoane au demonstrat la Bucureşti, Constanţa şi Oradea, notează cei de la SBS. Votul este văzut ca un test crucial pentru fosta ţară comunistă într-un moment în care democraţia a suferit eşecuri în state vecine cum ar fi Ungaria, iar criza din Ucraina a zguduit relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană, apreciază jurnaliştii australieni. În final, SBS mai scrie că viitorul preşedinte se va confrunta cu probleme majore precum recesiunea, dar şi acuzaţii privind persistenţa unui sistem corupt şi o proastă guvernare.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!