Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Proteste la Sibiu pentru un vot corect în turul al doilea. Oraşele în care românii vor ieși în stradă

 

Foto: Facebook/Ora de Sibiu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La Sibiu, protestele au început de vineri seară, unde aproximativ 2.000 de manifestanţi au scandat „Fiţi eroi în turul doi”. „Libertatea de-a vota nu ne-o va lua nimenea!”, au mai strigat sibienii vineri seară.

Sâmbătă şi duminică, tinerii din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj, Reşiţa, Timişoara, Arad sau Oradea ies în stradă simultan, pentru a-şi arăta solidaritatea românii din diaspora, relatează Mediafax.

(imagini transmise de Gheorghe Alex)

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Protestele românilor din străinătate care nu au putut vota pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, au fost un semnal pentru tinerii din România care pregătesc proteste în marile oraşe. În Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Braşov, Arad, Oradea sau Reşita se anunţă proteste sâmbătă şi duminică, iar oamenii de mobilizează prin intermediul reţelelelor de socializare. Proteste sunt de asemenea programate în sâmbăta de dinaintea turului doi al alegerilor, pe 15 noiembrie, atât în ţară, cât şi în marile capitale europene, precum Londra sau Paris, acolo unde mii de români nu au putut vota, fiind ţinuţi ore întregi la coadă de autorităţile române.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Dezamăgirea primului vot”. Scrisoarea unei tinere din Torino către Victor Ponta și Titus Corlățean

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Autorităţile de la Bucureşti nu au găsit nimic oficial în neregulă în organizarea procesului de votare şi nimeni nu a fost tras la răspundere. Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, a declarat însă că dacă se va întâmpla ca până şi un singur român să fie împiedicat să voteze în turul doi, ministrul de Externe Titus Corlăţean răspunde cu funcţia.