ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sondaj Digi 24: Pe cine vă doriţi preşedinte al României?

Data publicării:
banner pentru site

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. A început numărătoarea inversă. Mai sunt puţine zile până alegem preşedintele următorilor cinci ani. Alegere grea şi importantă. Campania electorală care a început pe data de 3 octombrie va fi o bătălie dură pentru voturile noastre. Şi poate nu întotdeauna cinstită. Digi24 îşi propune să fie de ajutor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Pornim de la principiile Digi24: informaţia - completă, echilibrată, relevantă. În bruiajul de sloganuri şi promisiuni ale candidaţilor la preşedinţie, Digi24 face un singur lucru: informează. Tot ce se întâmplă în campania electorală este cuprins în grupaje speciale de informare, difuzate de luni până vineri, de dimineaţa până seara pe postul nostru de televiziune, şi care sunt disponibile imediat pe site-ul nostru la secţiunea COTROCENI 2014.

VOTAŢI în acest sondaj pe cine vă doriţi preşedinte al României!

Sondaj inchis

PRECIZARE: Acest sondaj este unul strict informativ, rezultatele reprezentând opţiunile cititorilor site-ului digi24.ro. Sondajul nu respectă normele sociologice şi, prin urmare, nu putem afirma că aceste date sunt reprezentative pentru întreaga populaţie cu drept de vot a României.

Citeşte şi România a intrat oficial în campanie electorală

______

CONTEXT

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele cercetări de piaţă de după începerea oficială a campaniei electorale au apărut în presă. Potrivit acestora, Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale, atât în primul tur, cât şi în cel de-al doilea, unde s-ar confrunta cu Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.Sondajul efectuat de barometrul de opinie GSSC Avangarde îl poziţionează pe Victor Ponta drept câştigător al alegerilor în primul tur cu 42% din voturi. El este urmat de prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, cu 28%. Călin Popescu Tăriceanu e pe locul 3, cu 8% din voturi. Potrivit aceluiaşi sondaj, în turul al doilea, actualul premier ar obţine majoritatea voturilor, 57%, iar ce Klaus Iohannis ar reuşi să convingă 43% din electorat.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 28 septembrie - 3 octombrie pe un eşantion de 950 de persoane, faţă în faţă cu respondentul. Marja de eroare este de 3,18%.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Un alt sondaj este cel realizat de Research Grup, la comanda Institutului de Studii Liberale. Acesta arată că, în primul tur, Victor Ponta ar fi pe locul 1, cu 42%, în timp ce Klaus Iohannis ar obţine 23%. Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 11% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 - 25 septembrie, prin telefon, pe un eşantion de 1.600 de persoane. Marja de eroare este de 2,5%.

_____

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri