Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. T. Corlăţean: Să scoatem Justiţia din campanie. Implicarea preşedintelui în acest act este inadmisibilă

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Fost jurist şi ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean s-a arătat îngrijorat faţă de frecvenţa apariţiilor în presă a dosarelor de corupţie. 

„Actul de justiţie trebuie să meargă mai departe şi trebuie să scoatem din campania electorală orice discuţie legată de justiţie. Trebuie să le separăm. Discuţia cu amnistia şi graţierea nu trebuie s-o avem, avem alte priorităţi. Ca principiu, transparent, trebuie discutată, dar nu se pune problema acum. Când penitenciarele sunt aglomerate, în orice ţară europeană se pune o astfel de problemă. Problema actului de justiţie trebuie făcut cu respectarea independenţei insituţiilor judiciare. Problemele şi frecvenţa ne-au îngrijorat. Ne-am obişnuit să le vedem în fiecare zi la televizor. Trebuie să-şi urmărească mersul direct. Actul de justiţie trebuie să fie şi credibil. Apar semne de întrebare. Justiţia nu se face la televizor, tocmai pentru a consolida încrederea”, a precizat Corlăţean. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ministrul de Externe a spus că procesele de pe rol, chiar şi „acuzata incompatibilitate a lui Klaus Iohannis” nu ar trebui discutate în presă şi, mai ales, de preşedintele ţării. 

 frapează faptul că Băsescu, oricât de preşedinte jucător ar fi, ar trebui să stea în faţa actului de justiţie. Este o formă de implicare în actul de justiţie prin intermediul mass media. Mi se pare inadmisibil. Mesajele preşedintelui sunt total nefireşti”, a mai spus Corlăţean.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!