ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleşcanu: Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi, vor vota cu 15% mai puţini cetăţeni români

Data publicării:
MELESCANU LA GUVERN

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleşcanu, a făcut, sâmbătă, o vizită de lucru la Paris, „în vederea evaluării modului în care sunt aplicate măsurile decise de MAE şi care ţin de competenţele sale pentru fluidizarea procesului de votare în turul al doilea al alegerilor pentru Preşedintele României care are loc pe 16 noiembrie”, arată un comunicat al MAE.

Teodor Meleşcanu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, precum şi cu ambasadorul României la Bruxelles, Ştefan Tinca, şi ambasadorul României la Reprezentanţa Permanentă de la Bruxelles, Mihnea Motoc.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, ministrul afacerilor externe a discutat cu preşedinţii secţiilor de votare din Franţa. „Discuţiile s-au concentrat pe măsurile care vor fi puse în practică la secţiile de votare de pe teritoriul Franţei, în vederea unei bune desfăşurări a procesului de votare la data de 16 noiembrie 2014”, se menţionează în comunicat.

Ministrul de Externe a făcut apel la membrii partidelor politice din comisiile de vot să fie prezenţi în ziua votului astfel încât toate secţiile de votare să poată funcţiona la capacitate maximă, cu şapte membri, şapte cabine de vot şi şapte ştampile.

Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi duminică, vor vota cu 15% mai puţini cetăţeni români. Sper ca membrii partidelor politice să înţeleagă responsabilitatea care le revine şi să îşi facă datoria, astfel încât toţi românii care doresc să voteze la Paris sau oriunde la secţiile de votare din străinătate să o poată face”, a declarat ministrul Teodor Meleşcanu, citat în comunicat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit sursei citate, Ambasada României la Paris a informat despre măsurile legale luate, conform atribuţiilor care îi revin, astfel încât procesul de votare să se deruleze în condiţii cât mai bune.

Astfel, pe parcursul zilei de 16 noiembrie, 30 de voluntari vor asigura la Paris comunicarea cu cetăţenii români care vor veni la vot, vor transmite informaţii utile acestora şi le vor oferi explicaţii şi răspunsuri privind desfăşurarea votului”, se arată în comunicatul MAE.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ambasada a recomandat tuturor cetăţenilor care doresc să voteze la secţiile din Paris o repartizare echilibrată a prezenţei la vot în timpul zilei, folosind toate momentele din programul de funcţionare al birourilor de vot (7.00 – 21.00), astfel încât un număr mai mare de români să îşi exercite dreptul la vot.

Accesul prioritar pentru persoane cu copii mici, persoane cu probleme de sănătate şi persoane în vârstă va funcţiona între orele 7.00 – 11.00.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată înainte de intrarea în secţia de vot - poate fi descărcată de pe site-ul MAE şi al Ambasadei şi va fi şi distribuită înainte de intrarea în secţiile de votare - urmând ca semnarea şi datarea acesteia să se facă în faţa comisiei, menţionează sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri