Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu va vota la Paris. BEC trebuie să decidă în privința secțiilor noi de vot în diaspora

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu a precizat că va propune BEC să analizeze temeiul legal prin care MAE ar putea înființa secții suplimentare de vot în străinătate la turul al doilea de scrutin. Nu MAE organizează alegerile, ci Biroul Electoral Central și Biroul Electoral pentru Străinătate, MAE are, potrivit legii, numai atribuții logistice, a reamintit Teodor Meleșcanu. „MAE va aplica orice decizii BEC ca indică cu claritate ce avem de făcut”, a precizat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu le transmite, de asemenea, românilor din diaspora să vină cât mai devreme la vot, pentru a evita cozile.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ministrul de Externe a prezentat câteva dintre măsurile preconizate de MAE pentru ameliorarea votului în străinătate. El a enumerat posibilitatea descărcării online a declarației pe proprie răspundere și intenția de a trimite numărul maxim de ștampile - șapte - către fiecare secție de vot. De asemenea, MAE e pus la dispoziția BES o listă cu 120 de angajați care îi pot înlocui pe reprezentanții partidelor care vor descompleta, prin neprezentare, comisiile de vot. Cei 120 de angajați sunt din Centrala MAE și de la oficii diplomatice din străinătate. Pentru aceste cheltuieli de personal, Guvernul a suplimentat, marți, cu 850.000 de lei bugetul MAE. 

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!