Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu: Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”

 

Foto: facebook.com/victor.ponta

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Biserica Ortodoxă este evident implicată în campanie. Eu nu o critic, este greu să critici Biserica Ortodoxă, la cât este de populară”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Preşedintele a mai declarat că BOR este implicată în susţinerea PSD în campanie, menţionând că nu vede altă explicaţie dincolo de interesele financiare susţinute de Guvernul Ponta.

El a mai spus, pe de altă parte, că nici Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit şefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR în campanie. Băsescu a ţinut să precizeze că el a sprijinit Biserica Ortodoxă ca preşedinte, dând ca exemplu împăcarea cu Biserica de la Ierusalim.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat, recent, din Fondul de rezervă, cu încă 14 milioane lei, banii fiind distribuiţi pentru finanţarea a 13 mănăstiri, catedrale şi centre eparhiale. Alocarea banilor a fost decisă în şedinţă de Guvern. În şedinţele anterioare, Guvernul a alocat de asemenea mai multe milioane de lei pentru biserici, tot din Fondul de rezervă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a îndeamnat, miercuri, clerul şi credincioşii să voteze la prezidenţiale, „cu responsabilitate creştină şi civică pentru împlinirea binelui comun în societatea românească şi viitorul României”.

Citiți și: PSD împarte icoane cu Arsenie Boca și îndemnul de a-l vota pe Victor Ponta. Reacția opoziției 

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!