ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Unde votează românii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului?

Data publicării:
votare sectie vot 2

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind înscrişi de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. AFLĂ CARE ESTE SECȚIA TA DE VOTARE AICI

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Cu ce acte de identitate se votează?

Cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, iar, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării; Paşaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar și titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetăenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Unde votează cetățenii români care nu se află în țară în ziua alegerilor?

La secțiile de votare organizate pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României; În afara acestor secții de votare, pot fi organizate, cu acordul guvernului din țara respectivă, secții de votare și în alte localități decât cele în care își au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cum poate verifica un alegător unde votează și dacă figurează în listele electorale permanente?

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Emil Hurezeanu: De ce trebuie să mergem la vot?

SONDAJ IRES. Topul candidaților la prezidențiale, la sfârșitul campaniei electorale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri