Ambasada SUA reacționează în cazul votului românilor din diaspora

Data publicării:
dean thompson twitter

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Administraţia de la Washinton apreciază angajamentul autorităţilor astfel încât fiecare cetăţean să îşi poată exprima votul, în conformitate cu legea. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Reacția vine după ce luni ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a anunțat că a discutat cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, despre „îngrijorările” exprimate de românii care votează la Londra.

Ambasadorul Marii Britanii a discutat despre „îngrijorările” românilor care au votat la Londra 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, un parlamentar german, Gunther Krichbaum, președinte al comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, i-a scris noului președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cerându-i „să intervină pe lângâ Guvernul României pentru ca toţi cetăţenii români stabiliţi în străinătate să-şi poată exercita dreptul de vot prevăzut de lege”.

VOTUL ROMÂNILOR DIN DIASPORA. Un parlamentar german cere intervenția președintelui CE

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unui protest spontan la București, duminică seara, în fața sediului MAE, dar și la Cluj sau Alba-Iulia. Protestele au continuat luni seara în capitala Franței și la Londra, iar marți la Timișoara.

Scrisoare deschisă în numele românilor din diaspora: "Vrem să votăm. Suntem dispuşi să facem voluntariat în secţiile de votare"

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. După ce, inițial, Liviu Dragnea a luat apărarea MAE, luni, premierul Victor Ponta a amenințat că Titus Corlățean riscă să fie demis, dacă un singur român din străinătate nu reușește să voteze în turul al doilea, prevăzut la 16 noiembrie. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Premierul Victor Ponta a transmis din nou, marți, reprezentanţilor MAE, în şedinţa de guvern, că, în turul II al alegerilor prezidenţiale trebuie să fie prezenţi în oraşele în care românii din străinătate nu au putut vota în turul I şi că vor pleca toţi din funcţie dacă vor fi iar înregistrate probleme.

Titus Corlăţean: Îmi asum ca ministru şi prezint scuze public pentru situaţia din turul întâi al alegerilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Reprezentanţi ai MAE şi BEC au avut, marţi, discuţii legate de posibilităţile de fluidizare a procesului de vot în străinătate la turul 2 al prezidenţialelor, din 16 noiembrie. După aceste discuţii, BEC a adoptat, marţi, o decizie şi o hotărâre prin care dă cele două soluții. 

Citiți și:

VOT ÎN DIASPORA. Emil Hurezeanu: Problema e că aici s-ar putea ascunde explozibilul pentru dl. Ponta
O nouă manifestaţie în faţa Ambasadei de la Paris. 100 de români au protestat, aseară, pentru că nu au putut să voteze duminică
VOT CU SCANDAL ÎN DIASPORA. Explicațiile lui Titus Corlățean: Au existat agitatori, mai ales în Germania
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii din străinătate stau la cozi de sute de metri ca să voteze - FOTO
Vot cu SCANDAL în DIASPORA
Radiografia unui scrutin în care diaspora a arătat din nou că există
PROTESTELE românilor din străinătate. Reacția Ministerului de Externe
Traian Băsescu: „Grave deficiențe de organizare a procesului electoral”
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Suspiciuni de fraudă într-un oraș din Spania: 30 de euro în schimbul unui vot 
IPP cere vot prin corespondenţă pentru românii din diaspora
Votul la Londra - relatarea unui român care a stat şapte ore la coadă
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din diaspora, viral pe internet
Scandalul votului din străinătate, subiect în presa internațională

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri