Sari la conținut

Ambasadorul Marii Britanii a discutat despre „îngrijorările” românilor care au votat la Londra

Secția de votare Wembley-Londra FOTO: Mihai Motrescu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Anunțul a fost făcut de ambasador pe contul de Twitter. Diplomatul nu dă alte amănunte.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Peste 1.000 români care nu au mai putut vota, duminică, la cele trei secţii de vot de la Londra au protestat după închiderea urnelor în faţa Ambasadei şi a sediului ICR, sub supravegherea forţelor de poliţie. Protestatarii au cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean. La faţa locului, au sosit maşini de poliţie şi 10 - 12 agenţi. Au apărut, și în mediile online, numeroase voci care s-au plâns de proasta organizare a votului: 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a afirmat că votul a fost îngreunat în Marea Britanie întrucât în birourile electorale ar fi trebuit să fie șapte membri, însă au existat situații în care s-au prezentat doar patru sau cinci persoane, iar la cozi așteptau "sute sau o mie de persoane". Același argument l-a adus, luni seara, la Digi24, și ministrul de externe, Titus Corlățean.  El a fost amenințat cu demiterea de către premierul Victor Ponta, dacă votul din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, din 16 noiembrie, nu decurge în diaspora în cele mai bune condiții. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unui protest spontan la București, duminică seara, în fața sediului MAE. După ce, inițial, Liviu Dragnea a luat apărarea MAE, luni, premierul Victor Ponta a amenințat că Titus Corlățean riscă să fie demis, dacă un singur român din străinătate nu reușește să voteze în turul al doilea, prevăzut la 16 noiembrie.