Sari la conținut

C. T. Popescu: T. Meleșcanu a fost pus acolo de V. Ponta ca să îi împiedice pe românii din străinătate să voteze

În primul rând vorbim de premeditare, dl. Meleșcanu a fost pus acolo de dl. Ponta ca să îi împiedice pe românii din străinătate să voteze, să le îngreuneze pe cât posibil procesul de votare. Am vorbit cu un membru al unei secții de votare de la Paris și ne spunea că existau spații disponibile și în ambasadă și la Institutul Cultural Român unde puteau fi amenajate noi secții. În Germania, autoritățile au oferit spațiu, spațiu expozițional, mare, în care se puteau amenaja secții noi”, a spus Cristian Tudor Popescu la Jurnalul de seară.

Posibilitatea fizică a existat tot timpuil. Dl. Meleșcanu a fost să apară și să ne spună că nu se poate pentru că nu se poate. Și să nu facă întrebări către BEC. Să amețească peștele, asa a fost treaba dlui Meleșcanu. Nu e vorba nicidecum de o scăpare și nici de o sabotare a lui Victor Ponta din interior. E vorba de reflexele de tip comunistoid ale PDD. Filozofia din spatele acțiunilor PSD-iste a fost ostilizarea populației din România fața de diaspora, crearea de antipatie a românilor din țară față de cei din străinătate – nu plătesc aici impozite, nu stau aici cu noi, sunt un fel de transfugi, cam ca pe vremea lui Ceaușescu, de ce să aibă un vot egal cu al nostru. De altfel, Adrian Năstase chiar teoretiza acest lucru, cu diminuarea puterii de vot a diasporei în 2009. De asemenea, diaspora calificată drept băsiști”, spune jurnalistul.

În opinia sa, mesajul pe care l-au dat alegătorii din străinătate este „suntem cu ochii pe voi” - atât pe Klaus Iohannis, cât și pe Victor Ponta și PSD, care sunt încă la putere.

Sper ca acest eveniment neliniar, ieșit din comun, pe care nu îl așteapta nimeni, impredictibil, care s-a produs în această duminică să se stabilizeze, valul acesta ridicat ca un tsunami sa nu se piardă în nisip și să avem începutul închegării unei societăți civile adevarate, o societate civilă puternică, așa cum există în SUA, unde este o adevărată putere în stat”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.