Sari la conținut

Cu orice preț la urne. Salvamontiștii şi meteorologii au bătut la picior un drum de trei ore

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Salvamontiştii de la baza Mălăieşti din Bucegi au vrut neapărat să voteze, chiar dacă drumul până la secţii era lung şi dificil. Unii dintre ei au intrat în ture mai devreme cu o zi, pentru ca toţi colegii lor să ajungă la urne.

"În dimineața aceasta mi-am exprimat dreptul de a vota, acum urcăm către cabana Mălăiești, pentru a face schimbul de tură, să oferim șansa și colegilor mei, să facă același lucru. Votul e un drept pentru care noi ne-am luptat și ar fi ok să ni-l exprimăm cu toții", a spus Mădălin Cătveș, salvamontist.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Drumul lung nu i-a speriat nici pe salvamontişti. "Trebuie să mergem la vot, deoarece trebuie să votăm, ăsta este dreptul nostru, pentru o țară mai bună. Cum e drumul până acolo? Drumul este destul de lung, avem cam două ore de mers pe jos și, după aceea, vreo 16 kilometri până la prima secție", a spus Bogdan Proca, salvamontist în Râșnov.

Şi meteorologii de la Staţia Dumbrăviţa de Codru au făcut schimb de tură la amiază şi nu dimineaţă, ca de obicei, astfel încât toţi să poată vota. La o tură de 12 ore şi la un drum de cel puţin două ore, cel care ar fi intrat dimineaţă nu ar fi ajuns la scrutin.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Delia Pintin şi Nicuşor Moţiu sunt doi dintre cei cinci meteorologi de la Dumbrăviţa de Codru. Ei locuiesc în satul Codru, acolo unde şi votează.

În primul rând plec la ora zece, ca să fiu pe ora 12 la lucru. E un drum de 6-7 kilometri cu urcuș cu coborâş””, a spus Delia Pintin, tehnician meteorlog la stația Dumbrăvița de Codru Bihor.

„Cobori, urci, cel mai mult urci de la o altitudine de 350 de metri, ajungi la 600 de metri, dar cobori și urci continuu înspre secția de votare”, a spus Moțiu Nicușor, tehnician meteorlog la stația Dumbrăvița de Codru Bihor.

Cei doi meteorologi nu sunt singurii care au avut de străbătut un drum lung până la secţie. Alţi 130 de locuitori aflaţi în satele mai îndepertate au mers pe jos câţiva kilometri ca să poată vota în Codru.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!