Sari la conținut

DEZBATERE ELECTORALĂ. Victor Ponta a indicat trei liberali cu sentinţe definitive. Klaus Iohannis: 38 la dvs., trei la mine, hai să rezolvăm

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Victor Ponta a fost întrebat care ar fi atitudinea sa ca viitor preşedinte în raport cu politicienii cu probleme penale.

Cred că cel mai important când vorbeşti despre alţii este propriul exemplu (...) Eu pe tema plagiatului m-am dus la Curtea de Casaţie şi Justiţie, am obţinut în luna ianuarie sau februarie o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Dacă aş fi fost în locul domnului Iohannis, care are un proces la ICCJ n-aş fi candidat, pentru că un preşedinte cu probleme în justiţie nerezolvate a avut România o singură dată: Traian Băsescu, cu dosarul Flota, care îl aşteaptă după ce termină”, a spus Victor Ponta.

El a susţinut că toate hotărârile judecătoreşti „în România Guvernului Ponta s-au aplicat şi s-au respecta”.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. La rândul său, liderul PNL a fost întrebat cum răspunde întrebării legate de atitudinea, ca şef al statului, în privinţa politicienilor cu probleme penale. Iohannis a menţionat că în prima zi după ce a fost ales preşedinte al PNL a mers în grupurile parlamentare în care a avut o discuţie aplicată pe acest subiect.

Am hotărât împreună să dăm semn clar că PNL doreşte o schimbare în abodarea acestei chestiuni. Am hotărât atunci împreună că în absolut toate situaţiile când se va cere încuviinţare pentru arestare, pentru percheziţie, să fie votată această problemă, propunere pentru încuviinţare. De atunci încoace PNL şi ACL de fiecare dată au votat pentru, doar că au fost relativ puţine ocazii pentru că de obicei PSD nu venea sau venea şi se volatilizat când trebuia votat”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS.În dreptul la replică, Victor Ponta a susţinut că la nivelul PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, senatorul PNL Tudor Chiuariu şi senatorul Akos Mora.

Nu vreţi să şi faceţi ce spuneţi? Sunt colegii dvs., până vă uitaţi în curtea altora. Trei condamnaţi definitiv şi irevocabil. Puteţi să faceţi ceva sau nu vă ascultă?”, a întrebat Victor Ponta.

Da, eu am cerut acestor colegi să demisioneze şi vor demisiona imediat ce se convocăm Parlamentul şi rezolvăm cu Legea amnistiei luăm toate grămadă şi rezolvăm şi cu toţi aceştia”, a replicat Klaus Iohannis.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Liderul PNL a solicitat, din nou, acordul din partea lui Victor Ponta de a solicita convocarea Parlamentului pentru a respinge Legea amnistiei şi graţierii. Premierul a insistat că este vorba despre trei colegi care nu au legătură cu Parlamentul, fiind membri ai PNL.

Klaus Iohannis: Vreţi să vă citesc în continuare lista de 38 ai dumneavoastră?

Victor Ponta: Daţi-ne un exemplu cu cei trei.

Klaus Iohannis: Deci 38 la dumneavoastră, trei la mine, hai să rezolvăm.

DEZBATERE Klaus Iohannis-Victor Ponta. Cea de-a doua confruntare: promisiuni și atacuri