Sari la conținut
News Alert

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Runda a II-a, în presă

„Iohannis reintră în joc, Ponta se teme de ceva", titrează cotidianul.ro. S-a văzut cu ochiul liber că liderul liberal a fost mult mai bun decât la prima confruntare cu contracandidatul său. De această dată, Klaus Iohannis a venit pregătit cu fotografii, documente, dar şi cu gesturi şi replici care dau bine într-o astfel de confruntare. Nu s-a enervat, deşi adversarul său a încercat din răsputeri să-l scoată din calmul caracteristic, notează jurnaliştii.

Gândul şi Factual.ro au verificat, din nou, în timp real, cât adevăr stă în spatele declaraţiilor lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Din cele 18 declaraţii făcute de cei doi trei au fost complet false şi trei, parţial false. Cele trei declaraţii false şi două dintre cele parţial false îi aparţin candidatului PSD-UNPR, premierul Victor Ponta. În cazul lui Klaus Iohannis, din şapte declaraţii verificate, patru sunt adevărate, una e parţial falsă, iar alta parţial adevărată.

Hotnews.ro scrie că „Iohannis l-a atacat dur pe Ponta pe temele corupţiei, plagiatului, amnistiei şi graţierii, în timp ce Ponta a insistat pe paralela cu Băsescu şi pe faptul că primarul Sibiului ar fi nepregătit” . Klaus Iohannis a părut mult mai în largul lui şi l-a pus în câteva rânduri în dificultate pe Victor Ponta, în special în momentul în care i-a cerut acestuia „ca între bărbaţii” să convoace vineri Parlamentul pentru a respinge legea amnistiei şi pentru a ridica imunitatea tuturor parlamentarilor pentru care DNA a cerut acest lucru. Ponta nu a oferit un răspuns clar, susţin cei de la Hotnews.ro.

Şi România Liberă a pus accent pe propunerea lui Klaus Iohannis de a convoca parlamentul pentru a respinge legea amnistiei.  

Asta în timp ce Evenimentul Zilei titrează: Candidatul PSD Victor Ponta i-a spus contracandidatului său, Klaus Iohannis, că are în partid "trei colegi condamnați definitiv şi irevocabill". "Puteți să faceți ceva cu cei trei sau nu vă ascultă?", i s-a adresat Victor Ponta lui Klaus Iohannis. În replică, acesta a arătat o poză cu cei 38 de membrii PSD condamnați definitiv și irevocabil.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!