Sari la conținut

Dezbaterea finală, misiune grea. Victor Ponta: "Poate fi un joc... eu să zic la Pârteşti, Iohannis să zică la Sibiu"

Echipele celor doi candidaţi Victor Ponta şi Klaus Iohannis au stat, ieri, mai bine de o oră la negocieri, dar nu au găsit o soluţie de compromis pentru ca cei doi să participe la o confruntare faţă în faţă.

„Dacă nu vine până joi, atunci e foarte clar că fuge de dezbatere, să fim serioşi... Da ce să facem, să -l legăm, ce să facem să vină la dezbatere? Dacă omul nu vrea... e o ţară liberă totuşi, sincer”, a spus ieri Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

„Este un lucru rău-voitor din partea domnului Dragnea că una a spus în interior şi că afară v-a minţit. Nu fuge nimeni de dezbatere. Şi îmi pare rău că PSD a înţeles venirea aici ca pe un demers de imagine”, a replicat Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL.

Echipa lui Victor Ponta a negociat deja participarea candidatului PSD-UNPR-PC la dezbateri organizate de patru posturi de televiziune şi nu acceptă nici un alt format.

IPP lansează o nouă invitaţie pentru discuţii echipelor de campanie ale lui V. Ponta şi K. Iohannis

Negocieri eşuate. L. Dragnea: "Vom fi la patru televiziuni. De ce fuge Klaus Iohannis de dezbatere?". A. Gorghiu: "Dragnea a minţit. PSD fuge de mediul academic, Parlament sau celelalte televiziuni. Ei au fost rigizi"

Klaus Iohannis a fost de acord cu participarea la o dezbatere la o dezbatere în mediul academic şi ar fi înclinat spre o dezbatere organizată de Universitate de Vest din Timişoara.

Dialog Victor Ponta – reporteri:

„Reporteri: Veţi merge şi la universităţile pe care le-a propus domnia sa (Klaus Iohannis – n.r.)?

Victor Ponta: Nu ştiu.

Reporteri: Universitatea de Vest?

Victor Ponta: Nu ştiu.

Reporteri: În Parlament veţi merge la dezbatere? Domnul Iohannis şi-a anunţat prezenţa.

Victor Ponta: Poate fi un joc, să începem să... eu să zic la Pârteşti, el să zică la Sibiu”.

„Cică domnul Ponta, care nu vrea să se întâlnească cu mine nu ştiu de ce, merge peste tot şi spune că nu vreau să mă întâlnesc cu el. Păi, aşa cum mă întâlnesc cu voi, aşa vreau să mă uit în ochii lui şi să-i spun: Domnule Ponta, habar nu aveţi cum să guvernaţi o ţară, cum vreţi să fiţi preşedinte?!”, a replicat Klaus Iohannis.

Stafful lui Klaus Iohannis ia în calcul şi o dezbatere organizată de Institul pentru Politici Publice, acelaşi ONG care a organizat dezbaterea din finala prezidenţială şi în 2009.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!