Sari la conținut

Dispută la Parlament pe voturile românilor din diaspora

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În aceste condiţii, cei doi miniştri convocaţi, Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici, nu au mai venit la întâlnire, iar presei nu i-a fost permis accesul în Palatul Parlamentului. În cele din urmă, parlamentarii Opoziţiei au ieșit din clădire, pentru a face declaraţii.

Am invitat doi miniștri nu doar pentru a-i certa, ci pentru a le da mai multă putere, să îi girăm cu puterea parlamentară pentru a putea să rezolve problema secțiilor de votare din străinătate”, a explicat deputatul Mircea Dolha.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Comisia pentru românii de pretutindeni îi inivitase, astăzi, la o dezbatere pe tema votului din străinătate, pe miniştitri Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici, de la care ar fi vrut să știe ce măsuri au luat pentru îmbunătățirea desfășurării votului din diaspora.

Am vorbit cu cei de la securitate care v-au îngrădit accesul, pentru că au primit un ordin, iar ordinul este de la Secretariatul general al Camerei Deputaților”, le-a explicat el jurnaliștilor.

„Faptul că această comisie s-a întrunit și i-a chemat pe cei doi oficiali și aceștia, într-un total dispreț față de români, au respins această invitație reprezintă un lucru fără precedent”, a comentat deputatul Eugen Tomac.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Pe acela şi subiect, al deschiderii de noi secţii în străinătate, Biroul Electoral Central continuă să aibă un punct de vedere total opus faţă de Ministerul de Externe. Biroul Electoral Central susţine, în continuare, că MAE poate deschide mai multe secţii. Argumentul este o decizie dată pe 4 noiembrie, în fapt o interpretare a legii care ar permite înființarea de noi secții de votare.

 Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!