Emil Hurezeanu, despre cei 14 candidați la prezidențiale: „Sunt prea multe personalități pentru o țară atât de mică și necăjită” 

Data publicării:
colaj toti candidatii-2

Institutul pentru Politici Publice i-a invitat pe toţi cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni să participe la dezbaterea electorală, organizată înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Confruntarea nu va mai avea loc însă. De altfel, jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că acest lucru era de așteptat.

Cei 14 domni și doamne nu reprezintă interese reale ale societății românești, ci interese de grup sau interese personale. Este motivul pentru care răspunderea lor față de alegători e mai mică față de propriile calcule, propriile performanțe, față de aranjamente, sponsori. Nu e nimic rău. Această reprezentativitate mi se pare dubioasă, neclară, nedemocratică. Ține de interese diferite”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a precizat că o astfel de confruntare nici n-ar fi avut cum să aibă loc. „Dreapta este diluată, stânga la fel. Personalitățile sunt mai importante decât ceea ce vor să reprezinte și decât cei pe care vor să-i reprezinte”. 

„În general, cum se întâmplă cu aleșii și cu alegătorii și cu cei care candidează. Cum s-a întâmplat în 1990. Candida domnul Iliescu, Rațiu, Câmpeanu și atunci exista o matrice, o situație de obiectivitate a reprezentării. Reprezentanții burghezo-moșierimii, chiar în paradigma comunistă sau încă cald comunistoidă din 1990, reprezentanții exilului liber, reprezentații burghezo-moșierimii liberalii, țărăniștii se întâlnesc cu reprezentantul comunismului pucist și vedem ce fac. Ți se pare mai degrabă normal să ai astfel de raporturi”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

Despre cei 14 candidați la alegerile prezidențiale 2014, Emil Hurezeanu a spus că „sunt prea multe personalități pentru o țară atât de mică și necăjită”. „Țară mică, mese puține, cum spunea regretatul Gheorghe Dinică”, a mai spus jurnalistul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri