Sari la conținut

Emil Hurezeanu despre greșelile din campanie ale lui Victor Ponta și Klaus Iohannis

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Observ că nici campania dintre cei doi n-a fost un prilej de discutare a lucrurilor serioase”, a spus Emil Hurezeanu.

Dl Ponta a revenit la discursul de cetate asediată, pe care îl promova PDSR în anii 90, înaintea angajamentelor internaționale ale României pecetluite prin intrarea în NATO și Uniunea Europeană. Acest discurs de cetate asediată – suntem în calea tuturor realităților, dacă n-ar fi fost Iugoslavia am fi fost noi, ungurii nu se gândesc decât să ne ia Transilivania, grijă mare, după fiecare colț ne așteaptă dușmanul care vrea să ne ciopârțească țărișoara...Nu e normal să se întâmple asta.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dl Iohannis, care avea un anumit stil de sobrietate factuală, spune că poveștile astea cu ruperea Transilvaniei pe care le declamă propaganda electoralistă a PSD-ului, sunt „cretinisme” sau „mârlănii”. Nu, nu...Ce-i asta?! Nu e deloc o „mârlănie”! E o eroare strategică, de fapt, de evaluare politică foarte gravă!

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Deci, dl Ponta regresează oarecum spre aripa retrogradă a unui partid pe care am crezut că l-a preluat odată cu Adrian Năstase și în coada lui Adrian Năstase, în umbra lui, și a asistat la relativa lui modernizare până astăzi, regresează, retrogradează în ceea ce știm că era uneori PDSR la mijlocul anilor 90, iar dl Iohannis, într-un mister explicabil, că e campanie electorală, regresează sau se transferă în tabăra semantică a propagandei PDSR vorbind de „cretinisme”, de „mârlănii”, de minciună...Iarăși, imposturi!

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Când vorbești despre pericolul secesiunii Transilvaniei e o impostură, dacă n-ai analize și e foarte grav s-o faci ca prim-ministru al unei țări care-și respectă întrutotul art. 1 din Constituție: integritate, indivizibilitate, suveranitate. Ce faci tu, ești pedagogul ăla care ia copilul, îl dă cu capul de pereți și spune „nu vei fi bun de nimic toată viața?” Știți că de aici a apărut, din pedagogia asta, formula profeții care se autoîmplinesc: mă, dacă nu ești bun de nimic, îți spun de dimineața până seara, așa vei fi! Vei fi din ce în ce mai prost!

Dacă folosești poveștile astea într-o lume unde sunt multe butoaie cu benzină încinse, carbitul stă aicea, bălțile de petrol plutesc în jur....ce facem? Ești piroman, cu ce te joci? Te joci cu art. 1 din Constituție? Păi ce facem?

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iar celălalt, după părerea mea, da, a intrat în jocul ăsta: a, așa suntem? În ciorapi să ne batem! Dacă nu mai avem sulițe și cartușe!

Care ar fi sulițele și muniția adevărată? Problemele oamenilor, problemele țării? Ei trebuie să vorbească independent de ploi, de uragane. Aduc avionul la pământ, tată! Tu ești pilotul care aduce avionul la pământ, nu începi să dai jos....îi strigi celuilalt prin hublou: bă, mârlanule! Ceva nu e în regulă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Am asistat în ultimele șase luni mai ales la o accentuare a unui mister foarte periculos într-un moment când sunt câteva certitudini clare – și în țară, și în afara țării – care ne pot costa”, a avertizat analistul.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!