Emil Hurezeanu, despre vocația lipsei de pragmatism a dreptei

Data publicării:
HUREZEANU 5.11

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Observați, bunăoară, lipsa de pragmatism a dreptei, care probabil a avut mai multe și mai repede ideile occidentale. În 1990 au concurat doi oameni de dreapta, veniți din aceeași lume, reprezentând aceleași valori, împotriva unui om de stânga. Și-au împărțit șansele și și le-au compromis, a câștigat al treilea”, a exemplificat Emil Hurezeanu referindu-se la candidaturile lui Ion Rațiu și Emil Câmpeanu versus candidatura lui Ion Iliescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Isărescu cu Stolojan s-au concurat unul pe celălalt și am ajuns în situația alegerii între Iliescu și Vadim Tudor”, a dat un alt exemplu Emil Hurezeanu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Se întâmplă asta tot timpul, lipsa asta de pragmatism și de construcție instituțională înaintea alegerilor. Dincolo de valorile absolute ale filosofului, care poate să vadă în Monica Macovei o întruchipare a dreptății, trebuie să te gândești: care sunt șansele reale ale unui candidat de dreapta? E cazul ca dl Băsescu, un om cu gândire strategică, după zece ani de experiențe majore în domeniul strategic, să mizeze totul și să arunce toate cărțile, creând chiar mici seisme în sistemul instituțional românesc, numai pentru că a făcut o pasiune pentru șansele – minore oricum pentru orice sociolog și student în anul I la Științe politice – ale dnei Udrea? Era normal asta? Nu era mai normal ca dl Băsescu să lase o posteritate de dreapta consolidată, care să-și aleagă, eventual, un candidat mai bun decât Iohannis?”, s-a întrebat Emil Hurezeanu la Digi24.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Dau exemple de atitudine împărțită și nerealistă și nepragmatică în sânul ambelor tabere. Mi se par greșelile de dezorientare pragmatic-strategic ale dreptei mai puțin vinovate decât reabilitarea unor motive de divizare de natură etnică, de natură confesională, în momente de maximă sensibilitate ca o campanie electorală. Rezultatul e același: nu iese bine pentru toți și pentru țara lor”, a punctat Emil Hurezeanu.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri