Kelemen Hunor: Recomandăm alegătorilor UDMR să voteze conform propriilor convingeri 

Data publicării:
kelemen hunor - fb 2

„Decizia noastră este dificilă şi influenţată de mai mulţi factori importanţi. După primul tur de scrutin, Klaus Iohannis a refuzat arogant să facă orice susţinere. Noi nu putem sprijini un candidat care nu vrea să ţină cont de părerea comunităţii noastre. UDMR doreşte o stabilitate şi menţinerea stabilităţii de Guvernare. Nu putem uita faptul că tocmai partidul domnului Iohannis a împiedicat intrarea la guvernare a UDMR.

Acordul nostru de coaliţie e până în 2016. O direcţie bună este prima opţiune, Călin Popescu Tăriceanu să fie prim-ministru, dacă Victor Ponta devine preşedinte. Nu putem fi alături de Corneliu Vadim-Tudor nici măcar 10 zile. Nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar acest politician. Nu putem asuma nici măcar pentru această scurtă perioadă să fim alături de Corneliu Vadim Tudor.

Cu marea majoritate a voturilor, există o singură abţinere. Le transmitem celor care merg să exercite dreptul cetăţenesc să voteze conform propriei conştiinţe”, a spus Kelemen Hunor.  

K. Hunor a precizat că, oricum, 14% din maghiari au votat cu un alt candidat decât cel propus de UDMR.

"Maghiarii participă la vot în număr mai mic decât majoritatea când e vorba de alegerile la preşedinţie. Programul nostru a fost bine formulat şi a ajuns la electoratul nostru. Ultima dată, în 2012, la alegerile parlamentare am avut un raport similar ca astăzi. 84 pentru noi şi 14 pentru ceilalţi. Există un număr din electorat care a optat pentru unul din candidaţi", a adăugat Kelemen Hunor.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri