Klaus Iohannis, despre politica față de Republica Moldova

Data publicării:
klaus iohannis mandru - fb

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Invitat la Digi24, Klaus Iohannis a spus că România „poate să facă foarte mult” pentru a ajuta Chișinăul să meargă pe drumul european.

Klaus Iohannis: Ce dacă sunt etnic german? Sunt român!

„Cred în parteneriatul dintre România și Republica Moldova. Este o relație unică pe care o avem și trebuie să facem tot ce se poate pentru a sprijini Republica Moldova. Sunt convins că cea mai bună cale pentru Republica Moldova e parcursul european. Noi avem multe posibilități de a-i sprijini. Sunt proiecte economice începute, ele trebuie continuate. Trebuie să extindem colaborarea economică, sprijinul instituțional”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În ceea ce privește rezultatul alegerilor care vor avea loc la sfârșitul acestui an în Republica Moldova, candidatul la Cotroceni a spus: „Este dreptul cetățenilor moldoveni să-și aleagă viitorul. Acolo se ia decizia prin vot, eu pot doar să-mi exprim o speranță”, a spus prezidențiabilul ACL, întrebat ce va face dacă alegerile din Republica Moldova vor fi câștigate de comuniști și socialiști.

Klaus Iohannis, la Digi24: Toate sondajele noastre arată că suntem la egalitate

Klaus Iohannis a adăugat că nu a reușit să ajungă la Chișinău în campania electorală „din motive logistice”, dar că și-ar fi dorit acest lucru.

„Dar peste câteva săptămâni, va fi una din primele vizite pe care le voi face ca președinte”, a adăugat el.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul ACL a abordat și tema unirii cu Republica Moldova: „Trebuie să sprijinim aderarea Republicii Moldova, atunci vom fi împreună în UE, atunci se pot crea premisele pentru următorul proiect, reunificarea, e un proiect pe termen lung. Eu cred că se pot realiza în această ordine, dacă doresc cetățenii Republicii Moldova”.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri